I moderne tider som nå, er det ikke alltid at det er mor, far og felles barn som skal feire julen sammen med mormor, bestefar og barnløse tante Agnes, som aldri har valgt å gifte seg fordi hun er redd for å bli skilt. 

Det er i mange familier litt av en kabal som skal legges før alle blir fornøyde, i noen tilfeller er det sikkert noen som er misfornøyde også. Det viktigste med julen er for mange samholdet med de man har kjær. Familien er for de fleste veldig viktig, da skal ingen måtte sitte alene på julaften i hvertfall.

Om barna er for små til å ta stilling til hvem de ønsker å være hos (under 12år), så bør foreldrene være såpass voksne, og samarbeidsvillige at begge kan få se ungene i løpet av juledagene til tross for at man normalt har delt omsorg som igjen betyr at man har felles barn en jul hver.

I ditt hus er det du som bestemmer at alle til stede skal ha en fin jul. Ingen skal føle ubehag av at noen misbruker alkohol. Det er det du som avgjør hjemme hos deg. Kork flaskene i tide.

For barnas skyld så bør foreldrene være venner, og la uenigheter ligge akkurat i jula. Det er for mange dessverre lettere sagt enn gjort.

– Hvordan løser man kabalen med  ny samboer som også har sine barn å ta hensyn til? Hvis et barn ikke passer i hop med et annet, så kan jo hele julekvelden stå på spill. Kan man ekskludere en person for å berge julefreden? Det kan man selvsagt ikke, enda det helt sikkert kan være fristende. Noen ville vel helst sett at svigermor holdt seg hjemme for en gangs skyld også.

 

– Julekvelden skal være tid for samhold og hygge. I alt for mange hjem er det dessverre kong Alkohol som styrer butikken, og alt det negative det fører med seg. Mangt et barnesinn ligger våken og gruer seg i mange uker før jul, fordi mor, far eller begge drikker mer enn de burde. Husk at jula også skal være barnas høytid.

Planlegger man i god tid hvem man skal ha til bords på selveste julekvelden så bør det gå bra. Husk bare på at det ikke er alle som på død og liv skal ha den berømte ribba. Det kan være smart å ha en stek eller noe annet mer barnevennlig å kunne tilby som et supplement.

Er man skilt og i et forhold på nytt, kan det bli mange munner og mette, mange hjerter og glede. Det gjør man enklest ved å samarbeide godt. Det er en stor utfordring å få alle like fornøyde. Det viktigste er at man gir alle følelsen av å være velkommen, gi ca samme verdi til hver og en av barna.

Beregn god tid til alle innkjøp. Det tar lengre tid i julen enn ellers fordi alle skal ha noe. Kjøp inn gaver først, og mat og drikke til slutt.

Når alle gaver er pakket opp og alle mette og fornøyde, så er det kanskje tante Agnes som har størst grunn til å være fornøyd.

Hun har spart både penger på mat og slipper konflikter med barnefordelingen.

Fredelig Jul.

 

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Cruising- Sex med tilfeldige mennesker

Cruising= Tilfeldig møte med tilfeldige mennesker man ikke kjenner, men som ønsker det samme. Mest utbredt blant homofile menn. Menn...

Proffboksing endelig tillatt i Norge?

Proffboksing er tillatt i Danmark og i Finland. Hva er hovedargumentet for at vi ikke kan se proffboksing på norsk jord?...

Lukk