Om du ikke har hørt om henne så er du nok ikke alene. Men gjør deg kjent med navnet Bech Gjørv med det samme. Hun skal lede en kommisjon på totalt 10 personer, som skal granske hendelsen som rystet hele Norge 22. juli.

Her er er hele kommisjonen:

** Leder: Advokat Alexandra Bech Gjørv, Oslo
** Forsker Ragnar Line Auglend, Bergen
** Forsker og ambassadesekretær Laila Bokhari, Oslo
** Einar Skaarseth Enger, Rakkestad
** Generalløytnant Torgeir Hagen, Hamar
** Forhenværende politidirektør i København Hanne Bech Hansen, Hillerup, Danmark
** Professor Guri Hjeltnes, Oslo
** Avdelingsleder Linda Motrøen Paulsen, Stavanger
** Fylkeslege Karin Straume, Vadsø

– Det er allerede kritiske stemmer for at denne kommisjonen skulle vært satt sammen av stortinget, og ikke regjeringen. Men nå er kommisjonen satt og denne skal jobbe sammen et år får finne ut om ting skulle vært gjort annerledes. Kommisjon skal selvsagt ikke gjøre politiets etterforsknings arbeide, men ta for seg hva som skjedd før under og etter angrepet på regjeringskvartalet, og på Utøya.

– Politiets jobb som er utført, politiets valg av reiserute, politiets mangel på ressurser og og   Nordre Buskerud politiets valg av å ikke reise over, men vente på spesialenheten fra Oslo i hele 17 minutter mens skytingen pågikk,  blir noe av det kommisjonen og Alexandra Bech Gjørvs hovedoppgaver.

Alexandra Bech Gjørv Foto: E24.no

Vi skal finne ut hva som skjedde 22. juli, og gjøre Norge tryggere. Vi må gi de sørgende svar de må få svar på. Kommisjonen skal finne rom for forbedringer på alle plan. Det er viktig at vi ikke skaper nye ofre med å gjøre feil ved forhastede konklusjoner.

Jeg er helt sikker på at dette er en fornuftig utvalgt gruppe med stor kompetanse. Er det tilfeldig eller er det et bevist valg av regjeringen å velge så mange kvinner? Uansett et steg i riktig likestillings-retning. Det er syv kvinner og tre menn i kommisjonen som nå er offentliggjort.

– Statsminister Jens Stoltenberg mener det er viktig å finne alle svar og alt skal gjøres for at disse er så riktig som mulig. Norge er fortsatt i sorg, og det er et nasjonalt ansvar å gi de etterlatte svar på hva som skjedde med de som gikk bort i terroren 22.juli som vil stående som den mørkeste dato i historien.

Det er på plass med å ønske kommisjonen lykke til!

 

 

Vargas

 

Kilde:

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/oslobomben/artikkel.php?artid=10081145

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Planeten Mars- Vil du være med?

- Om ikke så lenge skal det foretas en reise til den røde planeten. Vil du  være med på en reise du vil huske...

Lukk