«KRIG er bedre enn SEX» var første og største sak i mannebladet ALFA.

– «Det å være i kamp er verdt de tre månedene uten puling. Det høres kanskje teit ut, men det er bedre enn å knulle. Når man er på slagmarken er det deg eller fienden, og når man får «red mist» (dødelig skudd, journ.anm.) i kikkerten … Det er ubeskrivelig. Det er derfor vi er her».

Sitat fra en ikke navngitt soldat.

Rønningen kom med boka » Oppskriften – for deg som vil opp og fram» for noen år siden. Oppsrkiften slo feil denne gangen med ALFA. For de som har lest boken og prøvd oppskriften bør selvsagt få pengene tilbake.

Magnus S. Rønningen Foto: Nettavisen.

Mediehuset Magnum Media AS, som redaksjonelt har stått bak mannebladet ALFA, vært utgiver av interiørmagasinet Studio og produsert flere kundemagasiner, har i dag begjært oppbud.

Fra første nr. ble det et voldsomt mediakjør fra forsvaret da soldater anonymt kalte det å være i «action» i Afghanistan.

Man kan skjønne at det knyttes en viss spenning rundt en krigssituasjon, men å sammenlikne det med å ha sex er både kvalmende og tragisk etter min mening.

Det nye herremagasinet Alfa lanseres fredag, der er soldater fra Telemark bataljon i Afghanistan intervjuet om hvordan de opplever å krige.

Dette er en av uttalelsene i intervjuet i Alfa, som er gjengitt i VG.

Norske soldater gjør en meget viktig jobb i Afghanistan- men innstillingen deres kan settes litt i tvil når man hører hvordan de tenker-

Er det riktig av norske soldater å bruke sine våpen som en slags penisforlenger? Jeg kan erindre mitt eget befal si at man skulle passe på børsa si som sin egen dame- og behandle børsa deretter- Men dette er vel å strekke det litt langt…

– Jeg har en bekymring for holdningene i min avdeling. Bekymringen er knyttet til rollen som norsk soldat og holdningene til det å ta liv. Dette har jeg behov for å gjøre noe med, sier oberstløytnant Lars Lervik til VG Nett.

Soldatene sammenligner det de opplever med den omstridte danske filmen «Armadillo».

«Det er nok ting vi har gjort som folk ville reagert på om de hadde sett det, akkurat som på den danske dokumentaren «Armadillo». Krig er ikke pent.»

Oberst Rune Solberg har i flere år vært sjef for Telemark bataljon. I dag er han sjef for den norske stabiliseringsstyrken PRT Meymaneh, der soldatene som blir intervjuet i Alfa tjenestegjorde frem til slutten av august.

Nå er altså herre magasinet historie, med stadig synkende salgstall måtte det til slutt bli en brå stopp for Rønningen og hans ALFA.

– Magnum Media har brukt mer penger enn det vi har tjent, og vi hatt for dårlig kostnadskontroll. Her har det vært et misforhold mellom mine redaksjonelle ambisjoner og min forretningsmessige erfaring. Med fasiten i hånden, er det naturligvis mange opplagte ting som kunne vært gjort annerledes, innrømmer journalisten og bladgründeren.

Det er all grunn til å tro at Rønningen kommer med nye ideer, og sikkert nylansering av bok, blad eller TVprosjekt. Folk som Magnus Rønningen skulle det vært flere av. Det er de som er villig til å satse for å skape et produkt, og derav arbeidsplasser, Norge trenger. Gründere som tør å satse.

Jeg ønsker Rønningen lykke til!

 

Vargas

 

Kilde

 

VG.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Mann med stor M- Norges mest sexy?

Det er ikke mange som når Atle Pettersen når det kommer til aktivitetsnivå for tiden. Den tatoverte rockeren er fortsatt...

LAVKARBO my ass!

Om du er en ung jente eller gutt i puberteten og  i tenårene bør du ligge langt unna alt som har med...

Lukk