Til tross for begrenset sommervarme i Norge denne sommeren så passer vi på å kjøpe inn nok drikkevarer til kosen, vi kan da kose oss selv om været ikke er av det beste, ikke sant?

Noen kalde pils til grillmaten hører jo med, og man må da ha en god rødvin til maten må vite.

– Kos og missbruk av alkohol er ikke lett å definere om man drikker hver eneste dag i sommer. De fleste tar seg kanskje et glass eller to og korker flasken, andre kan ha problemer med nettopp det.

Alkohol er djevelens munnvann.

Martha (Elsa Lystad)

Ofte er det de som ikke klarer helt å komme inn i en vanlig alkoholfri rytme når sommerferien er over og man skal begynne å jobbe igjen. Det er da det er fare på ferde.

– Har man derimot noen «hvite dager», dager fri for alkoholinntak, så venner kroppen seg til å være fri for de rusgiftene som finnes i alkoholen. Da reduseres muligheten for avhengighet med mange prosent.

– For noen barn er sommeren et rent helvete fordi foreldrene er mer fulle enn edru. Heldigvis er dette sjeldent, men det skjer. For de fleste barn opplever at foreldrene drikker alkohol ofte, spesielt på sommeren uten at det bryr dem nevneverdig.

– For de yngste barna kan det alikevel være en skremmende opplevelse å se at mor eller far, eller begge, forandrer personlighet, snakker høyere og med det ikke er den forelderen de kjenner fra før. Nettopp av den grunn skal man lære seg å bruke alkohol på riktig måte, uten å misbruke.

- Barn liker at foreldre er som de pleier å være, og merker endringer i oppførsel. En slik adferdsendring kan føre til utrygghet, særlig dersom man er på ferietur i ukjente omgivelser. Derfor kan det være en god idé for de voksne å diskutere seg frem til noen kjøreregler for alkoholbruk før man drar på ferie.

– Flere reiseselskap tar kontakt med sjømannskirkene på ferie-destinasjoner i syden fordi barn blir overlatt til seg selv, da foreldrene er overstadig beruset. Dessverre skjer dette oftere og oftere.

Legger du inn gode drikkerutiner også i ferien, med noen «hvite dager» så blir ferien hyggelig for de yngste også.

Tenk på barna når du spretter neste flaske.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Snart kommer den! iPhone 5

Denne mobiltelefonene må vel sies å være den det har vært mest snakk om på veldig lenge for å si...

HALLO BELIEBERS! Justin Bieber billetter kan du få gratis- trekkes fredag 20. juli kl 1800

VARGAS12.COM GIR BORT TO BILLETTER TIL JUSTIN BIEBER 17. APRIL 2013!! DETTE ER BILLETTER SOM IKKE ER SPONSET AV ARRANGØR,...

Lukk