Alle kvinner er feminister- gratulerer med dagen! Ikke engang budeiene på gårdene langs Gudbrandsdalen og på Hedmarken, tror på at kvinner noen gang kan være likestilt mannen i alt.

Alle kvinner er feminister av på ulike grunnlag, men fordi de ikke er menn må de følge sine medsøstres propaganda-rop.

Kvinner som selvutnevnt kaller seg ikke-feminist vil jeg mer enn gjerne snakke med, hun vil neppe stå åpent opp og fram om det i så fall. En skap ikke-feminist er ikke mye verdt.

Omtalte kvinner i media som kjendiser, politikere og næringslivstopper er om dette sammen. De må stå for kvinners lik rett til samme lønn som enhver mann, i lik stilling på samme arbeidssted. Det være seg på stortinget, i VG, i en barnehave, på Freia-fabrikker, på Oslo børs, eller på et fiskerimottak i Tromsø.

Dessverre handler ikke likestillingen like mye som lønn, men lik oppmerksomhet i livet forøvrig.

Er det feil for kvinner å være et sexobjekt? Det kommer litt an på hvem du spør, noen kvinner vill ha elsket å bli framstilt som sexy og få oppmerksomhet deretter, andre ville heller ha gått i fengsel for samme stempel.

Alle kvinner er feminister- gratulerer med dagen!

Man leser med litt sjokk og vantro i Norges største avis, at den dyktige feministen, bloggeren Sanna Sarromaa og forfatteren spyr i skuffen over at flotte Therese Johaug har blitt millionær på å være sexy.

– Hun påstår hardnakket at det må være et slit å leve som artisten Tone Damli, fordi hun bruker lang tid på å få på seg maska. Hadde man spurt flotte Damli, ville hun ikke ha byttet bort livet sitt med noen. Hun ser bra ut, men har selvsagt valgt det selv.

Så feil kan altså selv feministene ta.

– Selvsagt har fantastiske Johaug blitt rik på å gå fort på ski, å påstå noe annet vil være en fornedrelse for skiløperen selv. Therese Johaug er et av Norges største salgsobjekter, la det være helt klart.

Hun har utseende med seg, liker å pynte seg og selger egenproduserte hansker m.m. En dyktig forretningskvinne, men en enda bedre skiløper.

Men det er først og fremst kvinne hun er, i tillegg til å være en av de aller beste på ski i verden, det kan ikke engang ærke-feministene stemple Johaug som noe annet. Sexy javel, men det er slett ikke her Therese Johaug har lagt opp sin voksende formue, løsvipper eller ei- det er i skisporet. Punktum.

Så var det dette med sexen.

Norske kvinner står på barrikadene 8. mars og skriker seg hese den ene dagen for like stilling og manglende respekt for kvinner. Norske kvinner har det bedre enn sine medsøstre i store deler av verden. Det blir et lite paradoks når de leser Fifty Shades den ene dagen, og skal være feminsit på bekostning av “slemme menn” som ikke viser nok respekt den andre.

Kvinner burde heller ha gått i seg selv og innrømmet det faktum. De ser gjerne å bli tatt opp etter veggen i et deilig knull dag ut og dag inn av den rette, bare de slapp å måtte gjøre alt det andre som forventes i huset av den jevne husmor.

Likestillingen i hjemmet må gjerne diskuteres, her er det mange menn som burde gå å skamme seg. Uten mannen har dog Norge stoppet opp på flekken, de fleste kvinner hadde slett ikke klart seg så godt uten heller.

Når feministene selv bruker sex som en agenda om å likestilling blir det litt feil. Omsetning for sex-leketøy for kvinner sett etter all sannsynlighet alle rekorder i 2015, av mangelen på “riktige” menn eller fordi kåtheten setter ingen grenser?

Feministene vet svaret.

Kvinnedagen 8. mars er viktig for kvinners rettigheter verden over. Norge har et stykke vei å gå da vi er på en 50. plass over nasjoner som har kvinnelige ledere i privat- og offentlig sektor, det er her jobben må gjøres. Kvinners kamp for et selvstendig liv med like rettigheter som menn er veldig viktig, debatten i Norge derimot handler ikke om kvinners rett til et selvstendig liv. På langt nær.

– Forfatteren Saaromaas påstand om at babyer med blå sengeteppe får smake kjøtt før de med rosa, faller på sin egen urimelighet. Det er på grensen til å være en latterlig påstand. Faktisk er det kvinner selv som er sine medsøstres største utfordring til lik lønn for likt arbeide. Kvinner har en tendens til å jobbe bedre med menn enn andre kvinner- uansett yrke.

– Ikke gå i den fella å skylde deres egen elendighet på alle menn, som dere egentlig er så avhengig av. Å kalle seg feminist er så populært, men å faktisk leve som en blir nesten umulig på sikt, til det er for mange kvinner for opptatt av seg selv og sitt. Så lenge det finnes kvinner og menn, vil det være forskjeller i samfunnet, det er det bare kvinnene selv som kan endre på.

Det er forskjell på å takle bare mann, og å takle både mann og ball samtidig. Her skyter i hvert fall, Sanna Saaromaa, langt over mål!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
MGP 2015- Her er kandidatene, kan pizza-låta vinne?

Staysman & Lazz, duoen som lager tulle-pop som slår bedre an enn svært så hardtarbeidende artister. Låta "En godt stekt...

Lukk