Uansett om det er kvinner eller menn, håndball, fotball eller curling. Alle som representerer kongerike Norge bør selvsagt kunne hele nasjonalsangen. I hvertfall minst første vers.

Den nyansatte generalsekretæren i Norges fotballforbund, Kjetil Siem synes det skulle bare mangle.

Siem hadde sin første dag på jobben som generalsekretær i fotballforbundet mandag. Dagen brukte han blant annet til å lansere strengere krav til landslagsspillerne.

Et av kravene der er å kunne den norske nasjonalsangen.

De må representere Norge på best mulig vis, og skjønne at det å ha flagget rett utenpå hjertet har stor betydning for de som følger landslaget. Det skal ha stor betydning for spillerne, også, sier Siem.

Det er ikke alle som liker å synge, men det må kunne stilles krav til profesjonelle spillere.

– Man er på jobb for sitt land, da bær nasjonalfølelsen stikke såpass dypt at man viser at «Ja vi elsker» har en betydning, og viser det med å synge med når vår vakre nasjonalsang spilles. Skrevet av Bjørnstjerne Bjørnson (1832- 1910), tonesatt av Rikard Nordraak «Ja, vi elsker» for mannskor, 21 år gammel. Melodien ble antakelig til høsten 1863 mens Nordraak studerte i Berlin.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LUtiIMZIVOU[/youtube]

Det er lett å føle med de norske farger, norske idrettsutøvere som skal i ilden er helter for liten og stor. De er forbilder og må gå foran som gode eksempler. Jeg tror de fleste som tar på seg en eller annen landslagsdrakt med det norske flagget, er svært stolt over å få lov til å bidra med egen innsats.

Da faller det seg naturlig for de fleste og også synge med når de vakre toner av «Ja vi elsker» spilles.

Den nyansatte generalsekretæren mener det er viktig at spillerne opptrer med respekt og stolthet når de representerer Norge.

– Du er en ambassadør som forsvarer Norges farger og representerer et helt folk, sier Ketil Siem. Han har vært sjef for det Fotballforbundet i Sør Afrika, han har vært sportsjournalist i TV og direktør i Vålerenga fotball.

 

Vargas

 

Kilde

 

NRK.no

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Bieber billetter til konsert i Norge

      Jeg får masse henvendelser på når konserten i 2012 med Justin Bieber vil bli holdt. Til det...

Don’t you want some pizza?

    Uttrykket er betimelig da den første dagen i året er den dagen da flest nordmenn spiser pizza. Fordi...

Lukk