Liverpool vs Chelsea 27. april er den viktigste kampen i moderne tid, spesielt for Liverpool. José Mourinho har erklært denne kampen som uviktig for hans lag. Chelsea prioriterer ikke Premier League, men Champions League. London-klubben møter som kjent Atlético Madrid i semifinale om kort tid. 

– Det er selvsagt bare vrøvl, Mourinho av alle, ønsker å vinne samtlige kamper og kommer til å gi alt han har også mot Liverpool. Om det holder er en annen sak. “The Special One” elsker å skape overskrifter før viktige kamper, og han er den beste på nettopp det. Han påstår å ha sendt inn en søknad til sjefen i Chelsea, russeren Roman Abramovich- om det er ok å sende ut et reservepreget Chelsea-lag på Anfield.

Tro det den som vil.

– For de fleste nøytrale tilskuere, om det finnes noen. Unner man Liverpool dette trofeet. Kanskje ikke Manchester United-fansen og noen i Everton, men alle andre som har fulgt med engelsk fotball noen år.

Liverpool-fansen har vært gjennom et helvete de færreste kan forstå. Dette ligagullet, det første i Premier League; vinnes for de som gikk bort og for de som sitter igjen etter tragedien for 25 år siden.

Liverpool har mye fans verden over, også mange i Norge. 24 års ventetid er over. Med seier mot Chelsea er Merseyside-klubben et viktig og stort steg nærmere sitt etterlengtede trofé.

Manager Brandan Rodgers har klart jobben ingen andre managere har klart siden 1989/1990 sesongen da de vant sitt 18. mesterskap. Siden har det vært stille, sett bort ifra Champions League-triumfen i 2005.

Hvis Rodgers får frie tøyler til spillerkjøp og beholder sine stjerner som Suarez, Sturridge og Raheem Sterling ser framtida lysere ut rundt den legendarisk klubben. En ny æra starter med ligagull sesongen 2013/ 2014.

Liverpool har vært overraskende gode dennes sesongen. De scorer mer mål enn de fleste andre og har spilt virkelig underholdende fotball og ennå ikke tapt i 2014. Det lukter ligagull i gangene på en av verdenes mest kjente fotballarenaer, Anfield.

22. mai 1992 ble Premier League grunnlagt. 11. mai 2014 får toppserien kun sin 6. vinner. De tidligere vinnerne er:

  • Manchester United
  • Blackburn
  • Arsenal
  • Chelsea
  • Manchester City.

Det faktum at Liverpool vinner Premier League 25 år etter tragedien på Hillsborough er som bestilt, spesielt for alle etterlatte og de som har kjempet for rettferdighet etter at media gav skylden for at 96 supportere døde, på Liverpools egne fans.

Når Steven Gerrard, “Captein Fantastic” løfter Premier League-trofeet over hodet er det ikke mange som ikke klarer å glede seg over det- på Liverpool supporternes vegne.

“Noen tror at fotball gjelder liv og dø. Jeg liker ikke den innstillingen. Fotball er langt mer alvorlig enn som så.” Sa legenden, tidligere Liverpool manager Bill Shankly i sin tid . Når man må bøte med livet pga fotball, blir fotballen satt i skyggen, men med Liverpools første Premier League trofé er endelig fotballen viktig i Liverpool by igjen.

Ligagullet er til ære for de 96 som aldri kom hjem fra Hillsborough.

 

Foto: Flickr/ tinkerbell_bluebell

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Brun nok i sommer?

Det er alle muligheter for å legge et fantastisk grunnlag for en fin brunfarve til sommeren, når våren så langt-...

Lukk