Den tidligere Everton-manageren som gjorde et middelmådig lag til et veldig godt lag med «the Toffees» som de blå fra Liverpool blir kalt. Han maktet aldri å lage gull av gråstein. Nå etter 6 kamper begynner allerede mange varsel-lamper å lyse hos de amerikanske eierne på Old Trafford. 

De trofaste supporterne hos Manchester United har valgt å kalle sin nye manager for «The Chosen One.» Den utvalgte etter legenden Fergie.

– Absolutt ingenting blir avgjort i Premier League før vi skriver oktober, men det er noe som ikke stemmer hos de røde djevlene og med den nye manageren David Moyes (50) ved roret.

Åtte poeng bak serieleder Arsenal så tidlig i sesong er en ting, en spillerstall blottet for profiler og poeng-garantister og enkeltspillere som alene kan avgjøre kamper noe helt annet.

Fjerner man Wayne Rooney og Robin van Persie hos Manchester United så sitter man igjen med et godt fotball-lag som ikke vinner trofeer, langt mindre kan vise vei ute i Europa som er lagets målsetting for inneværende sesong.

– Årsaken til elendigheten ligger selvsagt ikke hos den sympatiske skotten alene. Til Moyes lille trøst kan det se ut til at ting ble gjort feil allerede før han ankom.

– Mange feil ble gjort i styret på Old Trafford da Sir Alex Ferguson skulle trekke seg tilbake. Problemet som nå en hel fotballverden ser resultatet av nå, er det faktum at chief executive David Gill, mannen med et nettverk selv «Spiderman» ville ha blitt misunnelig på, trakk seg samtidig som Ferguson.

David Gill, Gary Neville og Sir Alex Ferguson Foto: Catatan Bola Photo Gallery


Dermed var begge suksessfaktorene borte fra klubben. Tilbake står en ny manager som var lovet enorm satsing med betydelige summer å handle for. Det endte med en overpriset belgier i Fellaini, han med alt for mye hår.  Og kun det. Slikt blir det selvsagt ikke trofeer av.

David Gill ble erstattet av urutinerte Ed Woodward som fram til sommeren 2013 var ansatt som vise-formann i Manchester United. Det alene helt sikkert en flott jobb, men uten de rette kontaktene som setter deg i stand til å kunne kjøpe spillere på øverste hylle, en umulig oppgave.

Mye peker på  Ed Woodswards manglende kontakter og manglende kunnskap rundt forhandlinger med andre toppklubber som årsaker for David Moyes fryktelige start som sjef på Old Trafford.

For det utålmodige og kravstore Manchester United publikumet må det snu snarest.

– David Moyes ønsker å vinne trofeer med Manchester United, det kan han fortsatt oppnå, men med det spillet man har sett i Premier League så langt, vil det kanskje drøye for lenge til et slagkraftig og godt nok lag er på banen. Innen den tid kan en ny sjef være på plass i den stolen Moyes mistrives kraftig i akkurat nå.

West Brom hadde ikke vunnet på Old Trafford siden 1978 når de lørdag 28. september vant 2-1. Det forteller litt om krisen i verdens mektigste fotballklubb som for ikke lenge siden også var den beste.

Er det allerede over før det har begynt for David Moyes?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt og naken- Hva gjør du?

Du er kåt og naken, du tenker bare på en ting. Hemningsløs sex så snart som mulig. Hva gjør du...

Malala Yousafzai – merk deg navnet!

Malala Yousafzai (16), den tøffe jenta som skrev Taliban midt i mot, som nektet å dø etter å ha blitt...

Lukk