For mange hundre tusen elever på mange tusen forskjellige skoler rundt om i Norge er det snart et nytt skoleår, et nytt termin tar til. 

Kveldene blir mørkere og sommeren er på hell. Mandag 20. august er det på tide å rydde i penalet og fikse matpakken igjen.

Noen er akkurat ferdig med barneskolen og skal ta det store skrittet over til ungdomskolen. Andre skal over i yrkesrelaterte studier i videregående, og for noen er det første skoledag.

– Mange får gode venner i løpet av skoleårene, noen er så heldig at det varer livet ut. Et viktig og godt vennskap er alltid en god ballast å få med seg på veien. Kanskje møter noen sin utkårede også via studietiden.

– Når du skal begynne på et nytt skoleår etter en lang ferie så er det aller viktigste å være godt forberedt mentalt til skulle lære. Være klar over at det vil komme perioder der alt både vrient og håpløst, det er det nok for de fleste noen ganger.

Ha godt mot, humør, konsentrasjon og lære-iver så vil det gå deg vel. Blir periodene med vanskeligheter for mange og vedvarende så er det smart å ta det opp med skolen og ikke minst hjemme. Løsningen kan være enklere enn du tro.

Uansett hvilket trinn du er på utdannings-stigen så er det ting du trenger når et nytt termin tar til.

– Det du trenger er kanskje lett å huske på når du går til ferie, men lett å glemme når det nærmer seg skolestart. Derfor er det smart å sette opp en liste over det du vet du trenger, uansett hvor innlysende det er at du faktisk trenger det.

Nok blyanter, kulepenner, linjaler, et ryddig penal, og en stødig og riktig sekk til ditt bruk. Det er også ditt ansvar på VGS at du har de riktige bøkene til riktige fag og for det pensum du skal gjennom. I tillegg kommer gymsko, matboks, bok-papir, drikkeflaske og nye klær.

Er man litt prisbevisst er det mye penger å spare på å sammenligne pris og å gjøre innkjøp i de billigste varekjedene.

– Sørg selvsagt for å ha med deg en matpakke og noe å drikke. Mange skoler har gode kantiner, men det blir dyrt i lengden å handle mat hver eneste dag. Du sparer mye penger på et skoleår ved å smøre selv.

Det viktigste du som selvstendig individ tar med deg inn i et nytt skoleår er riktig innstilling, godt humør, lærevilje og engasjement.

Vær en venn for den som trenger det mest…

Lykke til!

 

Kilde NRK.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Wolves, Leeds og Bolton til TV2

TV giganten TV2 gir det norske folk selve rosinen i pølsen. Engelsk fotball med sjel. Med et av de to...

Wrath of the Titans- en film der eventyr blir til virkelighet

"Wrath of the Titans" er endelig tilgjengelig på Blu-RAY og i 3D -Bli ikke overrasket om akkurat denne filmen ligger under juletreet...

Lukk