Når du endelig kommer inn på nettet hos Altinn eller Skatteetaten så er det veldig viktig at du ser godt etter om alt stemmer. Sjansene er store for at du kan ha fått feil på din midlertidig selvangivelse. Om du lar være å sjekke kan det koste deg mange tusen kroner. 

Bare ved å være i feil skatteklasse kan det være mye penger på spill. Husk at du skal være i klasse I om du er gift, men skal ha skatteklasse II hvis du er samboer uten felles barn feks.

I fjor brøt nettstedet Altinn.no sammen da altfor mange forsøkte å logge seg på samtidig. Skattedirektør Svein Kristensen lover at dette ikke skal skje i år. Dette året er det til 3,6 millioner lønnstagere og pensjonister og 350.000 næringsdrivende som får behandlet sine selvangivelser i Norge.

Så feil kan skattedirektøren altså ta, Altinn er i skrivende stund nede og utilgjengelig. Det er fristende å si: «Så typisk Norge». Dette kan vel bare skje her i landet. Vi er jo fem millioner nå, så det er vel ikke så rart.

Spania hadde 46.152.925 innbyggere pr 1. januar 2011- Der er det svært sjeldent problemer med offentlige dokumenter via Internett. Hva er det med Norge i så måte?

Vel, prøv igjen i kveld, eller i morgen tidlig. Om du kommer inn så er det som sagt viktig å sjekke dine fradrag, skatteklasse, inntekt og ikke minst at det er ført hvor mye skatt du har betalt.

I gjennomsnitt har Skatteetaten fått inn over 15 opplysninger om hver skattepliktige nordmann – i tillegg til de Skatteetaten selv sitter på.

– Vi har i år fått 57 millioner opplysninger fra arbeidsgivere, banker og andre som skal behandles. Dette er faktisk tre millioner flere opplysninger enn i fjor, og det sier kanskje noe om den økonomiske aktiviteten i landet, forteller skattedirektør Svein Kristensen.

–Arbeidsgivere, banker, forsikringsselskaper og andre fører tall på datamaskiner og sender ut elektroniske slipper, og det er menneskelig å gjøre feil.

Har arbeidsgiver glemt å føre inntektsposter på ditt navn, eller gjeldsposter er uteglemt i årsoppgaven fra banken, kan du enten få straffeskatt eller for høy skatt.

Husk at du må ha PIN-koder for å logge deg inn via minID eller Buypass.

Du har fått slike koder i brev fra skattemyndighetene, men du kan bestille nye hvis du ikke finner dem, ved å henvende deg til Skatteetaten.no.

De fleste skal levere selvangivelsen 30. april. Selvstendig næringsdrivende, som leverer elektronisk, har en ekstra måneds frist.

 

Vargas

 

Kilde

 

VG.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Noomi Rapace spiller i «Prometheus» i kategorien Sci- Fi- premiere i juni

  [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sftuxbvGwiU[/youtube] I sommer kommer Ridley Scotts "Alien"-forløper, og det ser meget lovende ut etter teasertrailerne å dømme. "Alle" husker "Alien"...

Paradise Hotel- nye mennesker inn skaper sjalusi og konflikter…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IudRX1s8kPc[/youtube] En ny gutt sjekker inn som aktmodell. Jentene syns han har fin kropp, mens guttene får hetta og det...

Lukk