De økonomiske problemene i USA blir kraftig fokusert i fra media, nyheter og private demonstranter fra Zuccotti Park på Manhattan i New York.

Problemet er bare at fokuset på demonstrasjonens kjerne, den skrantende amerikanske økonomi forsvinne helt av flere grunner.

Demonstrantene bruker alle teknologiske hjelpemidler som Twitter, Facebook og andre sosiale medier. Internett oversvømmes av demonstranter som har ulike versjoner fra demonstrasjonen.

Amerikansk høyreside har stor moro av å gjøre narr av at anti-kapitalistene tar i bruk det kapitalismen har skapt for dem, se bildet nedenfor. Men kapitalismekritikk, særlig når den rettet mot finanshvalpenes grådighet, har altså betydelig klangbunn også på amerikansk høyreside.

Her er det åpenbart demonstranter som demonterer for å ha noe å gjøre, og ikke helt klar over grunnen.

– Den amerikanske økonomien er fortsatt et sterkt uro-moment for amerikanske innbyggere, og det er kilden til alle de som  demonstranter, allikevel er det mange som stiller spørsmålstegn om de gjør nytte for seg. Gruppen «Occupy Wall Street» har bedt om at 20.000 mennsker skal «oversvømme nedre Manhattan, og bli der i noen måneder».

Protestene startet 17. september, men har fortsatt og vokst siden da.

Den løst organiserte protestgruppen sier at den forsvarer 99 prosent av amerikanske innbyggere mot den rikeste, gjenværende prosentandelen. Studenter reiste seg opp og gikk ut i gatene for å demonstrere. Men ikke bare i New York – større demonstrasjoner fant sted i blant annet Los Angelses og Chicago. Til sammen var det store og små protester i 146 amerikanske byer.

Sist lørdag ble mer enn 700 demonstranter arrestert for å ha forsøkt å marsjere over  Brooklyn Bridge i New York.

Får demonstrantene sitt budskap fram, og hva er egentlig deres budskap?

Kan demonstrantene gjøre vondt verre?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Big Brother deltager kollapset på direkten

Det var en av de mest populære deltagerne i  Big Brother huset i Stockholm, Joakim Myhre Eik som ble akutt syk...

Lukk