Om du skulle fortsatt være i tvil. Chelsea vinner Premier League denne sesongen, med god margin. Antonio Contes lag har vært beste fra start, mye av æren for det bør noen få spillere få. Vi tar for oss den viktigste.

Les gjerne: Premier League – spenningen som forsvant!

Spar penger på sportsutstyr med en rabattkode for Gymgrossisten

Kanskje den aller beste, den laveste, han som også vant forrige sesong. Med Leicester.

Med kun 10 kamper igjen, og med hele 10 poengs forsprang på Tottenham og 12 på Manchester City, er det allerede avgjort. Det som skulle bli tidenes mest spennende sesong i Premier League. Gratulerer Chelsea!

https://www.youtube.com/watch?v=FPOl_MldWGI

 N’Golo Kante, Chelsea Foto: Wikipedia.org

N’Golo Kanté (26) er én centimeter lavere enn Lionel Messi og nesten like god. Giganten av Premier League. Beste midtbanespiller i verden? Vel, han er såpass viktig for det laget han spiller på, at de aller rikeste klubbene har notert seg navnet for lenge siden.

Franskmannen er kanskje årets kjøp og en svært viktig del av Contes suksess. Prisen på £32 millioner fra Leicester til Chelsea, er allerede betalt tilbake, med renter.

Chelseas kontroversielle eiere, Roman Abramovich, har fått massiv kritikk for hvordan han skalter og valter med sine managere. Selv de som vinner trofeer – får sjelden lang og fornyet tillit av den styrtrike russeren.

Antonio Conte blir værende på Stamford Bridge, gjennom sommeren. Men italieneren, som har hatt stor suksess med både Juventus og «Gli azurri» skal ikke gjøre mange feil neste sesong, før det ligger en sjekk på pulten hans og et farvel.

Fotball er en lagsport, helt åpenbart, men noen spillere er så markant viktige om de kommer inn på et lag hvor de får fram sine kunnskaper, sin spilleforståelse og sin spisskompetanse. N’Golo Kanté er en terrier, en kunnskapsrik fotballspiller med ekstreme ferdigheter, han tackler oftere enn du tror og dekker enorme områder med sin voldsomme løpskapasitet.

26-åringen fra Paris, mistet sin far som 11-åring. Da han var tjue, spilte han på nivå seks i fransk fotball. Resten er historie. En uvirkelig eventyr-historie om den den lille, store fotballspilleren som inntil helt nylig, kjørte rundt med sin lille scooter – til og fra trening og kamp.

Å ha en spiller av Kantés kvaliteter er helt avgjørende gjennom en lang og hard sesong. Leicester vant sensasjonelt Premier League forrige sesong, mye på grunn av manager Claudio Ranieris evner til å bruke den lille «turbo-motoren» riktig.

Italieneren var tvunget til å tvinge franskmannen til ikke å løpe som en gal, etter hver eneste ball og pasning i løpet av en kamp, men heller konsentrere seg om de gangene han faktisk kunne nå den. Det trekket lyktes så godt, at det var med på å gjøre N’Golo til en av verdens mest ettertraktede midtbanespillere.

Real Madrid er i ferd med å kladde sjekken. Med nok penger på bordet, er alle spillere til salgs.

I dag, 26. mars, har N’Golo Kanté bursdag. Gratulerer med dagen, og god tur til Madrid!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kåt og forelsket – hvorfor blir du så dum?

Kåt og forelsket - hvorfor blir du så dum? Den pirrende følelsen, rusen du husker resten av livet, fra den...

God helse? Hva er det?

Å forhindre for tidlig død og djevelskap. Det er jo derfor du trener og holder deg til dietter og lar...

Lukk