Kon-Tiki! Tenk om den fantastiske norske filmen vinner Oscar, det hadde vært magisk, dessverre så gjør den neppe det. «Amour» er skyhøy favoritt til å vinne for beste utenlandske film, og den vinner. 

Halve Norge og vel så det vil nok ha store forhåpninger til at Kon-Tike skal vinne den gjeveste prisen av dem alle. – Regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, og Produsent Aage Aaberge tenkte det kanskje et øyeblikk da de så det fantastiske sluttproduktet av en film de hadde laget. De kunne allikevel aldri vite om Oscar-juryen var begeistret. Det har de fått svar på nå.

Å være nominert til Oscar er selvsagt en seier i seg selv.

– Sjansen er stor for at det er en ung liten frøken som stjeler overskriftene etter årets Oscarutdeling. Ni år gamle Quvenzhane Wallis ble castet til rollen som Hushpuppy i «Beasts of the Southern Wild» allerede som femåring, og imponerer stort i sin filmdebut.

Filmen «Beasts of the Southern Wild» med magiske Quvenzhane Wallis i hovedrollen er stor favoritt til å vinne mange priser.Unge Wallis er den yngste nominerte skuespiller noen gang, da hun ble nominert i klassen «beste kvinnelige hovedrolle». I tillegg er filmen nominert til de 4 av de viktigste prisene blant annet for beste film.

En annen film som vil vinne fler priser etter vårt syn er «Lincoln». Den har fått mye positiv omtale allerede. Amerikanske presidenter har et sterkt rotfeste hos amerikanerne, det alene kan gi denne filmen mer oppmerksomhet enn den fortjener.

– Filmen kaster oss rett inn i den amerikanske borgerkrigen i januar 1865. Abraham Lincoln kjemper for å få vedtatt det 13. tillegget til USAs grunnlov, som vil formelt avskaffe slaveriet. Filmen forklarer hvorfor det var viktig å lykkes med dette før borgerkrigen tok slutt.

Vi ser hvordan han må ta i bruk tvilsomme krefter for å sikre nok stemmer til voteringen, samtidig som opposisjonen presser på for å forhindre den.

Lincoln allierer seg blant andre med Thaddeus Stevens (Tommy Lee Jones), den viktigste abolisjonisten i Kongressen, for å vinne en kamp som skal vise seg å bli særdeles jevn.

Og de nominerte er: Verdens mest fantastiske filmer! Foto: NRK.no

Hsitorien om Pi eren annen film som er nominert til flere priser, blant annet Beste film. Den kan lett vinne, da dette er magi fra første sekund.

– Regissør Ang Lee har rett og slett laget en film som gir oss troen på 3D som framtidig standard. Filmen bygger altså på en helt utrolig situasjon, og det er skikkelig spennende å følge med på hvordan Pi løser de problemene som naturlig nok oppstår. Han må bruke all sin kløkt for å overleve, siden enkelte av medpassasjerene om bord anser ham som mat.

Det filmen gjør best rent visuelt, er å skape illusjonen av liten båt på stort hav. Man tror fullt og helt på at Pi virkelig befinner seg langt til havs. Ensomheten er påtagelig.

«Zero Dartk Thirty» er filmen om den ti år gamle jakten på «Geronimo», som var kodenavnet som ble brukt på den mangeårige letingen etter Osama Bin Laden. Regissør Kathryn Bigelow gir oss et inblikk i hvordan Navy SEALs soldater jobber og hvorfor. Disse var på direkte oppdrag fra president Obama.

En historie man bare har fått vite via det amerikanske embetsverket, gjenfortalt på film, slik det faktisk kan ha skjedd da CIA fikk snusen av verdens mest ettersøkte terrorist. Bin Laden ble skutt og drept 1. mai 2011, så vidt man vet.

Vi er helt sikre på at disse filmene får mange Oscar til sammen, måtte det også bli en til Kon-Tiki!

Det hele skal avgjøres i fantastiske Dolby Theatre,(Tidligere Kodak) natt til 25. februar. Filmverdens gjeveste dag, blir lagt merke til verden over.

Kilde NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skråblikk på VM i Val di Femme 2013

VM på ski er viktig for oss nordmenn, det er da vi kan feire våre helter som går fortest på...

Her er årets Paradise Hotel deltagere!

Deltagerne, hotellet, konkurransene, klippene, parene, klingene, festene og alt som ellers skjer i hver eneste episode og hver eneste minutt...

Lukk