Massemedia har makt. Direktesendt rettssak, førsteside oppslag i de fleste større aviser er en av hovedgrunnene til at masse-drapsmannen får så mye oppmerksomhet fra fjern og nær.

Tilregnelig eller ikke.

– I elleve uker skal de såkalte sakkyndige prøve å finne ut om den tiltalte er tilregnelig eller er psykisk syk, og dermed utilregnelig. De sakkyndige har kommet til forskjellige svar. Rettssaken pågår for fullt.

– Hva får mennesker til å sympatisere med en person som har drept 77 mennesker med kalt blod? Hva er det som får 16 årige jenter til å sende brev til massemorderen som om han skulle være en helt av noe slag.

Nærmere 300 brev ventet på Breivik da isolasjontiden var ute rett før jul i fjor. Penger, støtteerklæringer fra unge som gamle, brev fra religiøse som går i bønn for han, svenske familier som skriver at terroristen «måste sköta om seg».

Noen få drapstrusler har også Brevik mottatt på sin celle på Ila landsfengsel.

– Det er ikke mange tiårene siden krigsforbrytere, voldtektsmenn og andre grovt kriminelle ble skutt for sine forbrytelser. Nå er dødsstraff opphevet i Norge. Den skulle kanskje ha blitt tatt tilbake som en trussel mot de som planlegger å gå den samme vei som Breivik?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1LHAwC9Xn38[/youtube]

Media er på mange måter terroristens nyttige idioter. Hadde ikke avisene skrevet side opp og side ned, hadde ikke Nyhetskanalen og NRK1 sendt direkte fra rettssal 250 uke etter uke, ville selvsagt brevbunken til Breivik være langt mindre.

Kjærlighetsbrevene og støtteerklæringene vil opphøre når rettsaken endelig er over og jerndøra slås igjen for godt.

– Det er helt åpenbart at rettssaken har gått terroristens vei, om det er mulig å si det med tanke på at han vil sitte der lenge. Han får stadig mer positive tilbakemeldinger fra de sakkyndige som har observert han over lengre tid. Han får vite at han har en økende støtte i folket, og sist men ikke minst- Han vet selv at det er sterke mørke krefter i Europa som har han som sitt idol, forbilde og helt.

– Terroristen smiler stadig bredere jo lengre ut i rettssaken vi kommer, og det er utelukkende fordi han ser at hans ideologi, hans banale idé om et arisk Europa uten innvandrere og muslimer, er en plan stadig flere ønsker å følge.

– En skremmende utvikling å se hvor fort folk glemmer, hvor fort ting snur, og hvor fort folk legger sin elsk på mennesker som er synlig i mediabildet. Behring Breivik er for mange en helt mer enn et udyr som dreper for sin egen overbevisnings skyld.

22. juli 2011 vil for all framtid stå som den mørkeste dagen i Norges historie. Allikevel er det mennesker der ute som hilser hans handlinger velkommen og ber om hans nåde.

Hadde ikke rettssaken blitt sendt på TV, hadde ikke avisene og media forøvrig referert fra rettssaken, ville Breivik hatt langt mindre tilhengere enn han nå har fått.

– Terroristens hode har en pris, og får de rette gruppene mennesker tak i han. I fengslet, i retten eller på frifot- måtte Gud forby- så blir han ikke i live lenge. Enda så er det heldigvis fler som ønsker terroristen død, enn som ser på han som en glorifisert helt, som tror han har makt til å bestemme hvem som skal leve og hvem som skal drepes.

En gal, kald og ondskapsfull drapsmaskin er i ferd med å få skremmelig mange støtteerklæringer fra folk som ser på Breivik som en som har gjort noe riktig, og som er bra for samfunnet.

– De drepte, de etterlatte og skadde bør få den oppmerksomheten og støtten de fortjener i tiden som kommer etter at rettssaken er over, da er det flere som kan begynne å leve et mer normalt liv, til tross for at savnet etter de drepte vil være som et åpent sår som aldri vil gro.

– Jeg er skremt over at det er så mange som tar så gruelig feil. Så langt så stoler jeg på rettsapparatet og at masse- drapsmannen blir dømt til fengsel i 21 år samt forvaring. Slik at han bli sittende i inne resten av sitt ynkelig liv.

Han skulle hatt en skikkelig omgang juling, når han sitter der med det sleske gliset sitt og tror at han kan vinne sin egen lille krig.

Smilet stivner nok når domsavsigelsen er klar og kameraene er slukket og avisene skriver om alt annet enn terroristens handlinger. For de etterlatte må det være en dag å se fram til.

Når jerndøra slås igjen bak Breivik for godt.

For meg vil Anders Behring Breivik alltid være en liten lort som opphøyde seg selv som en anti-helt med bare gale premisser.

Breivik, du er en taper!

Vi skal aldri glemme 22. juli 2011 og vi skal heller aldri la det skje igjen.

Kilde

Dagbladet.no

 

Vargas

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kreft- Er du redd for at noen du er glad i skal dø av den lumske sykdommen?

Dessverre blir mange tusen nordmenn svært syke av kreft. Noen dør, andre klarer seg så vidt. Mens noen aldri blir...

Friseksuell- kåt og klar for begge kjønn

Har du merker den følelsen noen gang? At du blir tiltrukket av samme kjønn som deg selv? Allikevel er du...

Lukk