– Masse-drapsmannen tok livet av 77 uskyldige mennesker på Utøya og i Oslo.

– 10 dager etter ligger det mer klart for oss hvor mange helter det var den dagen, på begge steder.

Noen fikk den verste beskjeden om vennen man håpet på klarte seg.

Andre har i respekt for de døde valgt å tatovere navn på sin venn eller kjæreste på armen. Andre man har lest om velger å tatovere dikt fra » Til Ungdommen» Av Nordahl Grieg. Som et symbol på at man bryr seg.

Selvsagt så er det mange helter blant alle som var på jobb den skjebnesvangre julidagen også. I politiet, ambulanse personell, leger, sykepleiere og andre.

Men mange av de som berget andre var bare på riktig sted, enda det ikke er noen selvfølge at man skal sette eget liv i fare for å berge andre. Det var det mange som gjorte 22. juli.

De største heltene gjorde det de kunne for de skadde  Foto: Dagbladet.no

Ondskapen som ingen forstår noe som helst av- forårsaket av en tilsynelatende oppegående nordmann i sin beste alder. 

Anders Behring Breivik burde blitt dradd etter håret gjennom Karl Johans Gate og deretter satt i gapestokk til det ikke var mer liv igjen i ham. 

– Men sånt noe gjør vi ikke i vårt sivilisert og demokratiske land. Enda om noen av oss hadde lyst. Vi snur ondskap til kjærlighet, omfavner hverandre, gråter og trøster hverandre. Vi lar ikke ondskapen få overtaket. Vi kan ikke gjøre det, for da har vi tapt. Og han har vunnet.

H.K.H Kronprins Haakon sa de riktige ordene i sin appell i Oslo sentrum. «I dag er Oslos gater fylt med kjærlighet». Og jeg synes nesten man kan si i ettertid at hele Norge har vært fylt av kjærlighet. 

Kronprins Haakon er også en av de mange heltene. Sammen med en sterk statsminister Jens Stoltenberg. Som har stått på, vært til stede og sagt og gjort de riktige tingene og vel så det, i samfulle ti dager etter tragedien.

– Andre helter må være de som snart skal til siste hvilested, de som falt for kuleregnet for å prøve å berge andre. 

Håvard Vederhus berget flere med å advare om skyting, og han bar Ragnhild Kaski i sikkerhet da hun brakk ankelen når hun hoppet ut av vinduet i et av husene på Utøya. Selv ble han skutt. 

– Det var mange som hadde problemer med å svømme helt til fastlandet i det kalde vannet, og de er helter av rang de som hjalp de som slet mest. Også alle fra campingplassen ved Utøya som kastet seg i egne båter med livet som innsats og berget et stort antall ungdommer opp i båtene sine. En bragd det står enorm respekt av.

 


Foto: VG.no

Mange vil sørge lenge, men det ville vært så uendelig fler som ville ha sørget om det ikke var for de virkelige heltene som stod opp for hverandre når terroren rammet et sommer sløvt Norge.

Det norske folk har all grunn til å være stolte av seg selv, og det brennende engasjementet som er blitt vist av så mange til de som ble rammet. 

De fleste jeg har snakket med om tragedien har et spesielt minne som har brent seg inn i minnet for evig. Og det er vår kjære Konge og Dronnings tårer i kirken søndagen etter tragedien. 

Kongeparet tørker tårer Foto: VG.no

– Kongeparet gråter og tørker tårer da » Til Ungdommen» blir spilt i Oslo domkirke. Dette viser at hendelsene har gått inn på vårt kjære kongepar som har mistet så mange av sitt folk. Jeg mener bestemt at dette styrker vårt kongehus både på kort og lang sikt. Det er godt for folket å se at Konge og Dronning virkelig bryr seg og tar del i den tunge sorgen med oss.

Kongeparet, på mange måter også en del av heltene etter terroren som rammet oss.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=reu2WxnoSLE[/youtube]

Man kan være fristet til å gi opp og la ondskapen ta over, bare rett og slett gi seg. Hvordan er det mulig å drepe for fote?! Skyte for å drepe?

Mange gråter og vil ikke slutte med å gråte på lenge heller- smertene det er å miste sine nærmeste er uutholdelig, og så bortkastet og unødvendig.

Heldigvis så har samholdet gitt oss den styrken vi trenger får ikke la Breivik og hans like få ta fra oss kjærlighet, friheten og demokratiet som våre fedre kjempet for under 2. verdenskrig og som vi har kjempet for siden.

Jeg vil takke alle som gjorde alt de kunne for de som ble berørt av tragedien 22.juli.

Og jeg vil takke det norske folk for at Norge er det beste landet og bo i, bedre enn noen gang.

SAMMEN SKAL VI SEIRE OVER ONDSKAPEN!

Det norskeste av det norske Foto: VG.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rosenborg og Tippeligaen i frittfall

- En gang for mange år siden så jeg et Champions League kamp mellom Milan og Rosenborg. Kampen gikk på...

Anders Behring Breivik- angrer ingenting

HAR GALSKAPEN INGEN GRENSER? Massemorderen er i avhør svært opptatt av å få vite hvor mange han har klart å...

Lukk