Den siktede masse drapsmannen Anders Behring Brevik (32) vil være en person dine og mine oldebarn snakker om en gang langt inn i framtiden. Og hvilken historie vil disse fortelle sine generasjoner som kommer etter igjen?

en massemorder som planla å drepe så mange uskyldige mennesker som mulig. Hans mål var det norske Arbeiderpartiet, regjeringskvartalet, tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland og den kommende generasjons ministere i form av ungdomsorganisasjonen AUF.

I flere år planla Breivik å gjøre det han kunne for at det demokratiske Norge skulle lide mest mulig.

– Hans høyre ekstreme tilnærming har i ettertid formelig blitt gjort til latter av de som faktisk er i miljøet og har stor omgang med andre med felles interesse. Ingen hadde hørt om den blonde kjempen som hatet alt som hadde med innvandrere, fremmedkulturelle og ikke minst muslimske tilhengere å gjøre.

Hvis DU hadde fått sjansen til å spørre den tiltalte tre spørsmål. Hva hadde du spurt om?

Når historie bøkene blir skrevet vil det møreste kapitlet i norsk historie være fra sommeren 2011. 22. juli har brent seg inn i hukommelsen som en byll av smerte, ondskap og sorg.

Navnet Anders Behring Breivik vil for evig tid bli forbundet med historiens verste massakre. Der han plasserer en bombe i Oslo sentrum før han tar turen til Utøya i Tyrifjorden, der han med smil om munnen slakter ned 69 uskyldige mennesker med kalt blod.

Historien er ubegripelig vond, og vil aldri glemmes.

Blomsterhavet ved Oslo domkirke Foto: VG.no

Men historien vil også fortelle til våre oldebarn at det norske folk svarte umiddelbart på ondskapen.

Med å holde rundt hverandre til tross for smerte, tåre og sorg. Vi holdt hverandre i hendene alle sammen. Og vi holdt rosene høyt hevet for å vise verden at dette samfunnet ikke har rom for den faenskap.

Vi i Norge er stolt av landet vårt, og vi skal alle sammen gjøre alt vi kan for at denne tragedien aldri skal skje igjen.

Også det skal komme i historiebøkene.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Frykten sitter i hodet

Menneskets hjerne er et av verdens fineste instrument og har plass til blant annet mange tanker. Frykt og redsel er...

Behandler du din kvinne riktig?

I de fleste pornofilmer er det mannens ønske som er viktigst. Behandler du dama di på samme måte som i...

Lukk