Det er bare sånn du ser i  filmer eller voldelige spill. Noe som ikke hører virkeligheten til. At mange uskyldige mennesker blir drept av en gal manns handlinger. 22. juli 2011 ble Norge rammet av den verste terror i moderne tid. Anders Behring Breivik sprengte en bombe i regjerningskvartalet som drepte 8 mennesker, før han reiste til Utøy og drepte 69 til.

I Norgeshistorien har man opplevd gale menns vrede tidligere også.

– Verdt å nevne i den sammenhengen må være Henry Rinnan, Vidkun Quisling,  og Arnfinn Nesset som drepte 22 eldre mennesker med Curasit på åttitallet. Det er helt sikkert fler som burde vært nevnt, men det er vanskelig å bedømme hvem som er Norges verste menneske utover gjerning som er utført.

Det som er sikkert er at Behring Breivik vil for all framtid bli husket for å ha forandret Norge som nasjon etter sine brutale gjerninger sommeren 2011.

– Det kommer daglig inn ny informasjon i saken fordi den ennå er bare måneder gammel. Vi har så vidt begynt å få pusten tilbake. Minnene eller marerittet fra det mørkeste døgnet i norsk etterkrigstid sitter som en klump i mellomgulvet. Sorgen blant mange hundre familier har ikke nådd toppen ennå. Savnet, fortvilelesen og håpløsheten gnager i hver eneste lille atom i hver eneste celle i kroppen. Det er ikke fler tårer igjen.

77 mennesker slaktet av et menneske uten forstand til å skille mellom fiksjon og virkelighet.

 

 

Hans majestet Kong Harald V Foto: Nettavisen.no

 

Her er massedrapsmannens tidslinje år for år. Helt umulig å finne årsaken til at denne mannen skulle bli den mest forhatte nordmann gjennom tidene. En barndom der barnevernet var involvert skal ikke være nok til å bli massemorder.

 – Det er all grunn til å tro at Breivik vil få lovens strengeste straff samt forvaring. Da kan han i realiteten bli sittende i fengsel resten av livet. Det spekuleres i hvordan tiltalte vil bli tatt i mot av andre innsatte når han etterhvert skal over i mer normale forhold etter isolasjon.

– Ingen skal bli overrasket om massedrapsmannen blir tatt av dage av andre innsatte. Flere av de mest harbarkede innsatte gråt av informasjonen som kom 22. juli. Noen sitter på livstid og har lite å tape på å drepe. Noen av de innsatte på Ila har sagt i media at det er bare snakk om tid før «noe» skjer.

– Det er mager trøst for alle sørgende. Alt fokuset på saken i media i ettertid er også en belastning på de fleste etterlatte, men det er så viktig å få belyst galskapen og sørge for at det aldri skal skje igjen. De drepte må ikke glemmes. De overlevende må også få all mulig hjelp og støtte for å prøve å få livet sitt i normale normer igjen, om mulig.

– Rettsaken er satt til 10. april 2012. Statsadvokatene Svein Holden og Inga Bejer Engh som skal føre rettssaken mot terrorsiktede Anders Behring Breivik. Forsvarere er advokat Geir Lippestad , advokat Vibeke Hein Bæra advokat Odd Ivar Grøn og advokat Tord Jordet.

Det kommer til å bli den mest omtalte rettsak i Norgeshistorien med pressedekning fra hele verden.

Norge viste verden hva de mente om Breiviks handlinger ved å samles i sorgen. Folke-Kongen gråt i minnegudstjenesten, ca 200.000 mennesker samler seg i blomstersermoni, og plassen foran Oslo domkirke ble forandret til et blomsterhav. Et samlingspunkt for alle som hadde en blomst å gi, tårer å gråte, eller noen å trøste.

Norge vil aldri bli det samme igjen, Norge har vist verden at massedrap på uskyldig ungdom for å rokke ved vårt grunnfestede demokrati var fånyttes og virket mot sin hensikt.

 

Vargas

 

 

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rihanna- Welcome to Norway!!

- Norgesvennen Rihanna har allerede gitt klar beskjed til norske fans, at hun nå kommer tilbake og skal ha en konsert...

Halloween- Tør du å gå ut etter dette?

  Er du lettskremt, mørkredd, eller ellers en sart sjel? IKKE GÅ VIDERE!!! [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mktdge0XuKM[/youtube]   Halloween er det engelske navnet...

Lukk