Man skal ikke oppfordre til å bryte loven, men det er ikke helt utenkelig at det ligger så mye hat og bobler i overflaten at noen velger å prøve å ta livet av massemorderen når han skal møte i retten. Det er fritt for alle å møte i rettslokalet, men det er forventet enorm sikkerhetsoppbud, og svære kaotiske tilstander. 

Anders Behring Breivik har tidligere sagt at han gjerne vil bli fotografert i retten for å få mest mulig blest om saken, men det er uvisst hvordan han vil stille seg til dette når han fremstilles i Tinghuset mandag.

Det er ellers et generelt forbud mot å fotografere siktede i retten, eller på vei til eller fra denne, så lenge de selv ikke samtykker.

Det er forbud mot å ta bilder av Breivik, det er et forbud jeg tror mange overser for å få tatt nye bilder av mannen som drepte 77 uskyldige mennesker 22. juli 2011.

Advokat Geir Lippestad Foto: SIDE2.no

Breivik har fortsatt ikke møtt andre mennesker enn politi, fengsels-vakter og sine advokater.

– Han vil nok be om å få si noe om hvem han er, hva han har gjort og hvorfor han har gjort det. Han kommer nok også til å ha med seg en huskelapp for å fremsi dette, sier advokat Geir Lippestad.

Advokaten sier også til VG Nett at Breivik er mentalt forberedt på det som vil skje.

Totalt er det 155 journalister, reportere og fotografer som er akkreditert til rettssaken som starter klokken 11.00 mandag.

I tillegg er det mellom 35 og 40 overlevende og pårørende som har meldt seg på, inkludert bistandsadvokater og eventuelle ledsagere.

Utover det er det over 300 plasser til vanlig publikum, som kan følge saken fra andre saler i tinghuset via lyd- og bildeoverføring.

Første gang Breivik skulle i fengslingsmøte i tinghuset var det et voldsomt fremmøte av journalister og skuelystne.

Mange nordmenn er opptatt av en rettferdig dom for kriminelle, men hva er en rettferdig dom for et menneske som slaktet ungdom med våpen fra kloss hold? Han kunne ha drept 50 til om politiet hadde somlet enda mer…

Den opprinnelige begrunnelsen for å nekte massedrapsmannen møterett, var blant annet rømningsfare og å spare penger på sikkerhet og vakthold.

Men Høyesterett viser til at slike praktiske hensyn viker når Behring Breivik kan risikere isolasjon, for det inngrepet er så alvorlig.

– Selv om det ikke er retten som skal ta stilling til spørsmålet om isolasjon, mener høyesterett at en faktisk konsekvens av fengsling kan føre til det, så må det tas hensyn til ved vurderingen om Behring Breivik skal få møte i retten.

Til tross for det massive sikkerhetsoppbudet er det en sjanse for at noen vil prøve å utfordre disse. Denne saken er så spesiell og kjent over hele verden, derfor er det ikke utenkelig at det er profesjonelle soldater eller snikskyttere som har tatt seg til Oslo for å se på muligheten for å kunne ta ut Breivik.

Norsk politi er naive nok til å ikke se på dette som en sannsynlighet.

Allikevel er det i fengslet Anders Behring Breivik har sin største trussel.

Nysgjerrigheten er enorm. Mange vil prøve å få et glimt av eller høre hva drapsmannen har å si.

Har han egentlig ikke gjort nok? Om ikke hele Norge på ny skal snues på hodet pga Norges mest forhatte mann på ny?

 

Vargas

 

Kilde

 

VG.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norges tredje største by lite besøkt av østlendinger?

  Det er en perle av en by som ikke blir besøkt av nordmenn like mye som den burde. TRONDHEIM....

Er det DU som sender klær til verdens mest sexy verdensmester?

  Therese Johaug får klær i posten av hemmelig beundrer. Det er uvisst om det er mann eller kvinne som...

Lukk