Norges mest forhatte mann, terroristen Anders Behring Breivik har skrevet brev igjen. Et brev som er sendt til en rekke utenlandske medier, til sine advokater og til norske myndigheter.

Brevet på 30 sider der det kommer tydelig fram hvor dårlig han blir behandlet og «torturert», det presiseres at han ikke vil overleve, men dø i fengsel. Ja, og så? Hvem bryr seg nevneverdig? Han kan vel råtne i Skien fengsel der han sitter på avdelingen for «særskilt sikkerhet».

Du husker selvsagt hvor du var og hva du tenkte, kl 15:25 i Regjeringskvartalet i Oslo. Breivik var i gang med sin terrorplan.  Historien kjenner vi ned i minste detalj. Vi har sett og hørt skrekkhistorier fra de overlevende og sett bilder fra åstedet. Vi har sett Kongen gråte med sitt folk.

Fortsatt sitter sorgen i kropp og sjel hos mange.

Sårene etter 22. juli 2011 vil ikke gro. Ikke ennå. Skulle terroristen dø i fengslet i dag eller neste uke, eller om et år, spiller ingen rolle. Norge er ikke det samme etter den mørkeste dagen. Dagen da 77 mennesker døde fordi Anders Behring Breivik satte sin gale og ondskapsfulle plan ut i live.

Mange av oss vil aller helst glemme terroristen, men minnene om de som ble drept og minnene om dagen da skuddene falt og bomben gikk av, vil vi ikke glemme så lenge vi lever.

Vi har møtt en av de etterlatte etter 22. juli, en mor som mistet sin datter. Hun har ikke kommet videre. Ikke ennå. Sorgen er til å ta og føle på. Hun gråt mange tapre tårer mens hun bladde i minneboken, så på bildene fra den gang alt var så fint, bilder av mor og datter sammen. Vi gråt sammen. Å trøste lar seg ikke gjøre, man må bare være sammen.

Jo da, han kan være redd for å avslutte livet i en kjeller i fengslet. Vi som har en sorg å bære kan ikke bry oss mindre.

Det er vi som lever videre som må sørge for at ikke flere får slike planer som Breivik fikk, vi må stoppe de ekstreme ytterliggående kreftene som hyller terroristens handlinger, dessverre så er det noen som gjør det. Vi som ikke ønsker terror, vold og ondsinnet galskap på norsk jord har selv et ansvar.

Vi må ikke bli for naive, vi må ha øyne og ører åpne. Sjansen er stor for at Norge vil rammes av terror igjen. Da bør vi være langt bedre forberedt enn 22. juli 2011.

Måtte Anders Behring Breivik dø når som helst. Det sparer skattebetalerne mye penger. Mange har tenkt tanken, men det er ikke politisk korrekt å si det, vel nå er det sagt.

 

Foto: Flickr/  PhotoCph

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Frykter du samlivsbrudd?

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever gjennom livet før eller siden. Hjertet ditt blir knust, sjelen brister og du...

Sexkjøpsloven- bestå eller vrakes?

I Norge har det vært forbudt å kjøpe seksuelle tjenester siden 1. januar 2009. Salget har selvsagt ikke stoppet opp...

Lukk