De siste dagers avhør av masse-drapsmannen er knyttet til om han har gjort all galskapen selv. Eller om han har hatt en eller flere medhjelpere.

Advokat Geir Lippestad sier til flere medier at den siktede påstår at han har vært alene om både bombingen av Regjeringskvartalet og nedslaktingen av 69 uskyldige mennesker på AUFs politiske hjemmebane Utøya. 

Det er vitneutsagn om at Behring Breivik skal ha vært sammen med minst to menn i Kragerø bare dager før den 22. juli. Dette er politiets viktigste punkt mht å finne eventuelt medskyldige til Norgeshistoriens verste terrorhandlinger. 

Politiet er i full gang med å kartlegge alle den siktedes bevegelser i tiden før de fatale hendelsene. Og Krager-sporet er blant de bevegelsen som kan tyde på at det er flere enn bare Breivik som står bak.

Om dette er tilfelle er for tidlig å konkludere med sier politiet til Aftenposten. Det settes inn alt av ressurser på å avdekke disse vitneutsagnene, og eventuelle medhjelpere vil sakte men sikkert sirkles inn. 

Advokat Geir Lippestad Foto: Aftenposten.no

Ifølge avisen Varden ble Behring Breivik sett med en såkalt NATO-genser med politimerker på, sammen med to andre menn i butikken. Innehaveren har forklart seg for det lokale politiet. Etterforskerne i Oslo tar tipset alvorlig. 

Samtlige Aftenposten har snakket med i Kragerø, mener de to andre, som ble sett sammen med siktede, må ha vært utenbys fra.

– Det er snakk om tid før flere navn knyttes til terrorhandlingene. Og advokat Lippestad mener at operasjonen med bomben samt å ha flere biler tilgjengelig og i tillegg komme seg til Utøya kort tid etter bombeeksplosjonen gjør at det er mer sannsynlig at Breivik hadde medhjelpere enn at dette er utført av en person alene.  

Politiet vil intensivere avhørene og være langt mer konfronterende mot den siktede enn tidligere.

Vargas

Kilde

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4192250.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Øl-mage etter sommerferien?

Foto: Privat - Man må ikke være en hund etter øl for å få øl-mage. Det vil si du må...

Pensjonister har mer sex enn de fleste

En amerikansk undersøkelse viser at pensjonister som har helsen i behold har langt mer sex nå enn for bare få...

Lukk