Det er stor interesse rundt masse-drapsmannen og hans mulighet for å kunne gi intervju til pressen. Her er Dagbladet og VG de absolutte verstingene. De løper Breiviks ærende og spytter på de dreptes grav med å tabloidisere alt om mannen som sjokkerte en hel verden 22. juli 2011 med å drepe 77 tilfeldige og uskyldige mennesker.

– Det er ikke av noens interesse hva Breivik mener om noe som helst. Det må i så fall være mennesker som er langt bort i fra å forstå hva som virkelig skjedde midt i fellesferien midt i Oslo sentrum og på Utøya. Det er en selvfølge at han bør ties ihjel, men avisenes muligheter til å selge aviser ser ut til å kommer foran alt.

Den tiltalte gir uttrykk for at han gruer seg til å møte mange mennesker når fengslingsmøte skal holdes 19. september.

– Han sier at han gruer seg til å møte så mye folk, men er helt klart positiv til at det blir åpen rett. På sikt har han et ønske om å forklare direkte, med pressen til stede, hvorfor han har gjort det han har gjort, og hva som er tankene hans, forteller advokat Geir Lippestad til VG.no

Her er man i kjernen av problemet.

Hvorfor skal media løpe til denne pressekonferansen? Har ikke det som skjedde 22. juli gått inn ennå?

– Her er 77 familier blitt ødelagt, de døde er knapt nok i jorda, så skal denne drapsmaskinen åpne kjeften å snakke om hvorfor han gjorde det? Er det interessant? Uansett hvilken unnskyldning eller grunn han kommer med, så er det utilgivelig, og kan aldri rettferdiggjøres. Mannen er en massemorder. Punktum. Han har krav på å få snakke da det er ytringsfrihet i Norge, media burde vist sin avsky med å holde seg borte fra pressekonferansen, og med det gitt et klart syn på hvordan det norske folk også reagerte etter terroren i sommer.

De etterlatte bør få sørge i fred, og ikke bli påført unødige belastninger som å høre eller se intervju med den som forårsaket deres sønn eller datters død.

– Advokat Geir Lippestad, som framstår som en meget sympatisk og klok mann, har en meget vanskelig jobb og denne blir ikke enklere med tiden. Rettsaken alene vil være en stor media-storm og til tross for at han har flere advokater til å bistå seg så vil han være i fokus i lang tid.

 

Advokat Geir Lippestad Foto: Nettavisen.no

Det står enorm respekt av den jobben Lippestad gjør, og det er ingen selvfølge at noen advokat tar et slikt omfattende og krevende oppdrag. Den tiltalte har krav på advokat, uansett hvor alvorlig lovbruddet er.

Derfor gjør Lippestad sin plikt som forsvarsadvokat, og forsvare Norges mest forhatte person.

Tabloidavisene bør tenke seg godt om før de stiller seg til disposisjon for Breivik og hans manifest. Det er intet annet som er viktigere for han, enn at han får spredt ut sin galskap til allmuen.

Det bør Dagbladet, VG og andre medier holde seg for god til, i respekt for de drepte og de etterlatte.

– Anders Behring Breivik har ikke noe godt å tilføre samfunnet som han gjorde alt han kunne for å ødelegge. Under fengslingsmøtet 19. september blir det referatforbud som gjør at media ikke kan ta bilder av siktede uten å bryte norsk lov.

Men det kan komme muligheter for å intervjue tiltalte før og etter den forestående rettsaken som vil bli helt spesiell og den største i sitt slag, spesielt med tanke på antall vitner i saken.

Etter rettsaken kan det bli langt vanskeligere å få noe som helst ut av den tiltale.

Han vil sannsynligvis sitte bak murene resten av livet.

Vargas

Kilde

VG.no

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/har-springer-breivik-ifran-bomben-i-oslo_6473174.svd

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Strømprisene- Nå er det nesten gratis strøm i Norge

Etter en sommer med mer regn enn sol, og en september med bare regn så langt så har prisene på...

Bloggere- skjerp dere! Kom med noe bra da!

    Er du glad i å blogge så blogg. Gjør du det for at alle andre gjør det så...

Lukk