Det er nytt fengslingsmøte mandag 19. september og da mener Oslo tingrett at pressen skal være til stede. Det har i fra pressens side vært ønskelig lenge. Og nå ser det ut til at journalister vil få muligheten til å se masse-drapsmannen på nært hold. Men det er en liten hake.

Politiet ønsker og kommer til å anke denne avgjørelsen.

De etterlatte etter 22. juli ønsker minst mulig medieoppmerksomhet rundt Breivik og det vil selvsagt være en belastning for alle berørte om pressen fikk ta bilder som igjen vil komme ut i nyheter og i avisforsider.

Hensynet til de etterlatte er allikevel ikke nok til at retten kan begjære lukkede dører.

Foto: NRK.no

Både Norsk presseforbund, representert ved advokat Jon Wessel-Aas, og Anders Behring Breiviks forsvarere motsatte seg lukkede dører. På motsatt side står bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen og politiet, som ønsker at saken fortsatt holdes bak lukkede dører.

Retten påpeker i sin kjennelse at pressen skal ha  referatforbud og at det ikke vil bli gitt anledning til å ta bilde av siktede før rettsmøtet. I praksis innebærer det trolig at Breivik vil bli ført inn i salen etter at retten er satt.

Etterlatte, pårørende, skadde etter 22. juli og andre må være mentalt forberedt på at det vil komme bilder, intervju og annen medieoppmerksomhet rundt Anders Behring Breivik, før eller senere.

Foreløpig kan det se ut som om vi er forskånet…

 

Vargas

 

Kilde

 

VG.no

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
King Curling- Alle er med

Dette ser ut til å bli det morsomste fra norsk film på veldig lenge. Atle Antonsen, Jon Øigården, Ane Dahl Torp,...

Selve livet- Ikke visste jeg at disse dager som kom og gikk…

Når oppdager man at man er i selve livet? Man bør vel ha levd litt før man stopper og kjenner...

Lukk