Ansiktsuttrykk når julegaven ikke står til forventningene. De fleste barn i den vestlige verden får julegaver. Noen er så heldige å få det de ønsker seg aller mest.

Andre får gave de slett ikke forventet, men noen får også julegaver som slett ikke sto til forventningene og reagerer derfor deretter.

Jula og spesielt julaften, er barnas høytid. Da er åpenbart julegavene en viktig del. Noen foreldre svir av kredittkortet i den tro at barna blir lykkeligere, jo større, bedre og dyrere julegaven er. Selvsagt en myte og illusjon som gjør foreldre blakke, men lykkelige et par timer på julaften.

En gave bør være nyttig framfor eksklusiv, og det er faktisk helt innenfor og gi penger eller gavekort, slik at barna selv kan kjøpe det de ønsket, etter jul. Da prisene synker og salget starter. Det er liten tvil om at norske barn er bortskjemte når det kommer til julegaver.

Ansiktsuttrykk når julegaven ikke står til forventningene.

Ikke alle, men veldig mange får gaver – for flere tusen kroner til sammen. Når de i tillegg får så mange gaver, at de selv går lei av å pakke opp – er budskapet om julegave-tradisjonen borte. Man skal bli oppriktig glad for gavene man får, og man bør vite hvem de får gavene fra.

Gi gjerne gaver som er håndlaget, eller har en eller annen spesiell misjon for giveren. Alt som kan spises, kan også pakkes inn som gave. Det er selvsagt også lov å gi tulle-gaver, eller julegaver som ingen hadde forventet, uansett alder.

Å gi gaver som lever, som husdyr eller kjæledyr anbefales ikke fra alle som har greie på dyr.

Ofte er det stas i det en hundevalp kommer i armene til dyreglade barn, men husk at hunden, katten eller marsvinet skal ha forsikring, mat og godt stell, også resten av året.

Det krever god planlegging og et eget lite budsjett. Styr unna.

Å lage, snekre, lime, klippe og skape egne julegaver, sammen med barna, er alltid populært, koster langt mindre enn andre gaver og unike i all sin prakt.

Dessverre sees disse gavene som lite verdt, fordi de står neppe på noens ønskeliste. For hundre år siden, fikk man nesten alltid – nettopp slike julegaver.

Noe å tenke på i det vi dundrer inn i 2017, der vi nordmenn har svidd av 56 milliarder kroner, bare i desember måned. Vi er rike og kan sikkert unne oss dyre gaver en gang i blant, men vi må ikke glemme at at finnes viktigere ting, enn materialistisk overflod.

Gi barna dine en test-julegave, og sjekk ansiktsuttrykket. En halvspist skive eller noe annet unyttig. Kanskje gir det barna en vekker, der de tenker over verdien av de ekte, flotte og kanskje dyre gavene – de faktisk får på julaften.

Slemt og ondskapsfullt? Ja, kanskje, men også knakende morsomt.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – nå kommer Manchester United for fullt!

Etter brak-tapet mot Chelsea og alt for mange uavgjorte kamper, begynte sultne kritikere, med britiske journalister i spissen å rasle...

Lukk