Antonio Conte tilbake til Premier League. Hva kan den eksentriske og engasjerte italieneren tilføre sin nye klubb, Tottenham? Utvilsomt engasjement, spilleglede og angrepsspill i verdensklasse. Hvor lenge blir Antonio Conte (52) værende i London-klubben, er et helt annet spørsmål.

Estimated reading time: 4 minutes

Antonio Conte

I am extremely happy to return to coaching, and to do so at a Premier League club that has the ambition to be a protagonist again.”

Antonio Conte

Lykkes han med å få Spurs inne blant topp fire, vil det være en bragd med det spillermaterialet han har.

Conte vil få muligheten til å bygge sitt eget lag, kanskje handle i januarvinduet og etter endt sesong. Om han blir værende så lenge. Tottenham Hotspur har én sjef og det blir aldri Antonio Conte, men styreformann, Daniel Levy.

Han har vunnet ligagull og FA Cup med Chelsea, Han ble seriemester med Inter, men Conte har også tre seriegull med Juventus. 52-åringen har vært i både EM og VM finaler med sitt kjære Italia som landslagssjef. Det er en vinner, utvilsomt, som nå tar over den tradisjonsrike storklubben i nord-London.

The 52-year-old Italian, who Spurs chairman Daniel Levy targeted before appointing Nuno in the summer, has signed an 18-month contract – with an option to extend – at Tottenham following successful talks with the club’s hierarchy in London on Monday.

SkySports.com

Nuno Espirito Santo

Nuno Espirito Santo burde aldri takket ja til en jobb han ikke hadde forutsetninger til å lykkes i. Portugiseren var aldri førstevalget for Levy og det bar resultatet preg av etter kun ti kamper, fem tap og fem seire. Toppklubber gir noen ganger opp sine folk alt for raskt, det er ikke alltid en god ting, verken for klubb eller manager.

Antonio Conte tilbake til Premier League
Tottenham Hotspur Stadium Foto: Wikimedia.org

Nuno Espirito Santo tok Wolves til Premier League på første forsøk. Her ble det tre sesonger hvor de to første endte på 7. plass, inkludert semifinale i FA-Cupen og kvartfinale i Europa League. Nuno ble i sin periode hyllet av Wolves-fansen, fordi han sa hva fansen elsket å høre: “Dreaming is for free.”

En levende legende i Wolves over tre sesonger, men nå en tapt sak. Trist og brutalt. Wolves er mer enn nok fornøyd med sin nye manager, Bruno Lage. Som har 5-1-1 på sine syv siste kamper. Det har ført ulvene opp på en 7.plass, foreløpig. Det må være godkjent.

Gjenbruk

Antonio Conte var en stund linket til Manchester United, særlig etter tapet for Liverpool nylig. Da var det mange som ropte den erfarne italienerens navn og at Solskjær måtte få fyken. Så er det altså ironiens nådegave, nettopp Tottenham som får juling av Manchester United. Som igjen førte til at Spurs sparket manageren.

De går jo på rundgang de mest kjente managerne med gode meritter. Som en god brukt frakk. Gjenbruk. José Mourinho har vært i Chelsea, Manchester United og Tottenham. Antonio Conte har vært i Chelsea og nå Tottenham. Og David Moyes, som var den utvalgte etter Sir Alex Ferguson i Manchester United, i Everton før det og har nå suksess i West Ham.

For ikke å snakke om ‘Rafa’ Benitez. Legende i Liverpool, var så vidt innom Inter, Chelsea, tre sesonger i Newcastle, et par sesonger i Kina, for så å havne i Everton. Sånn går det for managere som vinner de gjeveste trofeene.

Slik kunne vi ha holdt på å ramse opp blant et titals andre managere, med rutine nok til å bli tilbudt ny jobb i nye klubber. En som ikke får jobb i noen ny Premier League-klubb med det første er Nuno Espirito Santo,dessverre.

Overraskelser

Fotballen som spilles i Premier League er av ypperste europeisk klasse. I hvert fall de klubben som markerer seg positivt denne sesongen. Liverpool, Chelsea og Manchester City i første rekke.

Men så er det dette med fotball, da, som er så fascinerende. At Crystal Palace kan komme til Etihad og filleriste Manchester City, fortjent eller ikke.

Og lille Brighton som reiste til Anfield og stjal ett viktig poeng fra Liverpool, etter å ha ligget under med 0-2. Det er altså mulig for alle lag å gjøre ting på sin måte, slik at alle norske og utenlandske tippeeksperter river av seg håret i fortvilelse.

Vi elsker jo overraskelser vi som ser mye Premier League, kanskje bortsett fra når vi setter favorittene som ‘sikker kamp’ i tippesystemene våre. Vi er helt sikre på at det blir god underholdning på flotte Tottenham Hotspur Stadium denne vinteren.

Men om Antonio Conte sitter som manager når vi starter opp igjen i august neste sesong. Det tør vi slett ikke tippe på.

Kilde: SkySports.com

Vargas

Pin It on Pinterest