Kommune- og Fylkestingsvalget starter snart, og valgdagen er 12. september

Arbeiderpartiet går fram hele 11.2 prosent på siste måling og har tatt stemmer fra FRP og Høyre. Hvorfor det?

– På grunn av 22. juli og alt som skjedde på den svarteste dagen i norgeshistorien. AP og AUF ble rammet på verst mulig måte. Norges befolkning fikk terroren rett i stua fordelt på ekstrasendinger fra P4- og alle andre radiokanaler som formidler nyheter samt de to store TV kanalene TV2 og NRK. 

Grusomme bilder som gikk rett i hjertet, rett på minnet og rett i sentralnervesystem på de fleste TV-seere. 

– Statsminister Jens Stoltenberg gjorde det eneste rette, snakket fra hemmelig sted til det norske folk, og manet til ro. Også H.K.H Kong Harald var tidlig ute med å støtte de sørgende og bekreftet kontakt med statsministeren sent på kvelden 22.juli. Direkte i alle nyhetssendinger døgnet rundt fra terroren skjedde.

Eskil Pedersen og Jens Stoltenberg Foto: telegraph.co.uk

– TV er et kraftig medium som har sterk slagkraft. Vi blir påvirket av det vi ser på TV og hører på radio. Det er en naturlig reaksjon av TV seerne å reagere på det vi ser når terroren kommer så nært. Vi fikk den rett i fanget, og når det blir våre egne som blir rammet så blir det enda sterkere.

77 uskyldig mennesker drept. Formidlet  direkte i TV. Først en bekreftet omkommet i bomben som rammet statsministerens kontor og regjeringskvartalet. 

Så kom det uvirkelige beskjeden om skyting på Utøya. Også det formidlet gjennom nyhetene på TV og radio. 

Først var det meldt om skadde, så en bekreftet omkommet. Så fler. Tidlig 23. juli kom budskapet om det som alle fryktet. Så mange som 80 mennesker kan være drept på AUFs sommerleir på vakre Utøya. 

Sorgen, sjokket og smerten ble skyldt over Norge som en en vond drøm. Man ville bare våken og få vite at dette ikke hadde skjedd. Men det hadde det.

og vi fikk harde fakta, på en journalistisk glimrende måte. Alle som formidlet de grufulle beretningene, skjebnene og håpene gjennom media gjorde en fantastisk jobb i kaoset.

Statsminister Jens Stoltenberg var tydelig preget, men rolig fattet og sterk. Han trøstet mange, var til stede for media og fortalte til alle- via TV og radio at dette skal vi alle som er berørt av terroren komme igjennom sammen.

Han holdt en gripende og flott tale i Oslo domkirke 24. juli da en hel nasjon fulgte minnegudstjenesten gjennom tårer. Også Konge og Dronning gråt med oss. 

Også AUFs leder Eskil Pedersen stod fjellstøtt etter å ha mistet neste 70 av sine bekjente med felles interesse for politikk og AUF. Han talte, trøstet og imponerte oss alle gjennom NRK og TV2s bilder.

– Mandag 25. juli skulle det markeres mot terror, ondskap og massedrap. Oslos gater skulle fylles med kjærlighet. Det kom nesten en kvart million mennesker i gatene så toget ble avlyst. Men markering ble det. Samtlige frammøte holdt sin rose høyt hevet, som et bevis på at vi heller vil ha demokrati, samhold, frihet og kjærlighet.

De TV- bildene vil alle i Norge huske resten av livet og fortelle om til de som kommer etter oss.

TV- kanalene skal ha kudos for å vise respekt og forståelse for manges personlige mareritt, og samtidig klare å være saklig og formidle fakta rundt det som skjedde.

Alt som skjedde etter at siste skudd falt på Utøya har vært i APs ånd fordi det norske folk er meget godt fornøyd med hvordan Stoltenberg og hans stab håndterte tragedien. Om det er politisk korrekt at så skjer kan selvsagt diskuteres. 

Hvem tror du vinner det kommende Kommunevalget?

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lejla kommer ikke tilbake- Sorgen sitter i kroppen

Lejla kommer ikke tilbake- Sorgen sitter i kroppen. Det er noen dager siden tragedien inntraff, allikevel vil ikke sorgen slippe...

www.google.com- Har du «googlet» navnet ditt?

Det kommer litt av hvert om deg, og ofte mer enn du tror. Google er et av verdens største og...

Lukk