Foto: Nettavisen.no

 

I høst er det kommunevalg. I 2013 er det stortingsvalg. Det betyr at det blir en politisk kamp i kommunene denne sommeren og høsten. Det borger også til kamp mellom Arbeiderpartiet og Høyre igjen, endelig vil kanskje noen si.

Også blant ungdoms-partiene er det allerede offentlig munnhuggeri– Vi er overrasket over hvor lite Unge Høyre har fått gjennomslag for. Vi kommer fra et landsmøte hvor vi mener vi fikk veldig godt gjennomslag. Hvis UH vil komme til oss for å lære hvordan man jobber godt med forankring i forkant av et landsmøte, er de hjertelig velkomne til det, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Aftenposten.no.

Unge Høyres leder de siste tre årene, Henrik Asheim, mener de får gjennomslag for mange saker i partiet.

– Jeg synes de bør holde seg for gode for slike skoledebatt-utspill. Jeg kunne godt ringt deg for noen uker siden og fortalt hvor overkjørt AUF ble på integreringspolitikk under landsmøtet, der partiet dreide kraftig til høyre, sier Asheim til Aftenposten.no.

At det er temperatur og diskusjon i politikken er bra. Det er det lenge siden vi har sett i moderpartiene, og der har de noe å lære av sine ungdoms-parti.

– Da Gro og Kåre var på topp var det kraftig munnhuggeri, spesielt fra Gro, noe Kåre Willoch så og utnyttet til fulle. Gro Brundtland var hissig og tente på alle sylindre, ofte. Det er det få politikere som gjør i dag. Det alene har liten betydning, men det å vise engasjement er viktig. Jens og Erna er som Tuppen og lillemor, og da tar man egentlig hardt i.

Den politiske debatten mellom de to viktigste partiene på hver sin fløy er så godt som fra værende.

– De politiske partiene velger å slenge litt dritt om hverandre i media, men går ikke i «krigen» og debatterer for sine politiske flaggsaker og det er trist for velgerne som får det vanskelig å velge hvilket parti man skal velge, når de fleste parti sier det samme, og ikke er tydelig i sin politikk.

Aps partisekretær Raymond Johansen mener Høyres landsmøte i helgen har sluppet katta ut av sekken, gjennom vedtaket om å fjerne fagforeningenes veto mot alternative turnuser, også kalt «nordsjøturnuser».

Og med forslagene fra Frps stortingsgruppe til neste helgs Frp-landsmøte – bl.a. om 13 timers arbeidsdag og ubetalt overtid – ser Fremtids-Norge under et blåblått styre «enda verre ut» enn Ap-sekretæren noen gang hadde forestilt seg.

Torbjørn Røe Isaksen synes Raymond Johansen bør være forsiktig med påstander om at Høyre vil skape et kaldere og mer kynisk arbeidsliv.

– Høyre vil ikke ha en «laissez faire»-politikk. Vi vil ha moderate, men viktige endringer som være til fordel for arbeidstagerne, sier Røe Isaksen, som samtidig distanserer seg fra enkelte av Frps forslag.

«Og sånn går no dagan…»

– Syltynne argumenter som ikke gagner noen av partiene. Erna og Jens er «bestisser», og de viser det så alt for tydelig. Sannsynligvis er det Erna Solberg som tar over statsministerboligen i Inkognitogaten 18 etter stortingsvalget om et par år. Men det er trist å se et AP som ikke vil gå i kampen…

– Det er svært mange saker AP og deres partifeller i regjeringen bør jobbe med fram til både kommune- og stortingsvalg, men er strategien å ligge lavt og håpe på at velgerne skal stemme etter gammel vane så har regjeringen tapt kampen før den har begynt.

Når alt kommer til alt er selvsagt en hver regjering som holder Fremskrittspartiet unna makten , en god regjering…


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PLdBcrwOuF4[/youtube]

Vargas

Kilde

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10093504

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10093358


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10085511

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article4115364.ece

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article4115211.ece


Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Jack Sparrow er tilbake!

Jeg mener det er visse filmer som er bedre enn andre og noen filmer fortjener å komme i flere etterfølgere-...

Foreldres krangel fører til selvmord blant unge

  Når foreldre krangler og en av de ønsker skilsmisse er det svært traumatisk for eventuelle barn involvert i dette....

Lukk