Appene som gjør hverdagen til en lek. Livet har blitt en app. Du styres av mobiltelefonens applikasjoner uten å tenke særlig over det. Allerede i det du våkner, og står opp – er det en app som sannsynligvis har vekket deg. Du setter på musikk etter frokost via Spotify-appen. Og allerede på trening før jobb, har du kanskje startet app nummer tre. Kjenner du deg igjen?

Bergenet lesetid: 4 minutter

Hjelpemiddel

Appene som gjør hverdagen til en lek, om du er svært aktiv eller bare går på jobb og hjem igjen, hjelper oss. Det daglige aktivitetsnivået vårt avhenger mye av hvilke apper vi bruker. Student, pensjonist, tenåring, kvinne eller mann, ungdom eller midt i livet. Du bruker nok flere apper enn du tror og de gjør dagene dine smidigere.

Lest denne? Gratis vin-app

En app er altså en applikasjon som hjelper oss til å komme raskt inn i viktige verktøy – til et spesifikt formål. Det være seg å betale raskt på butikken, bestille og betale togbilletter eller se etter en potensiell kjæreste. I 2022 finnes det applikasjoner for nesten alt mulig. Og det gjør oss mer effektive i en allerede hektisk hverdag.

Appene som gjør hverdagen til en lek handler om å spare tid – rett og slett.

Vi spiller musikk og lar oss underholde av podcaster mens vi kjører bil, trener, er på bussen eller spiser.

Alt via populære apper på iPaden eller mobilen. Ja, til og med på TV er det nå apper som indikerer hvilken TV-kanal eller streaming-tjeneste vi ønsker å bruke. Noen er gratis, andre koster penger som alt annet i livet.

Husk at appene tapper telefonen din raskt for strøm, slett gjerne de du ikke bruker.

Appene som gjør hverdagen til en lek.

Språk

Appene har tatt over for en hel haug med hjelpedingser, kart, kompass, reiseruter og andre ting du brukte før. Appene våre er et fantastisk digitalt verktøy, som gjør hverdagen enklere. Men kan viktige apper også gi oss god underholdning? Selvsagt.

Lest denne? Kahoot – aksjen som er elsket og hatet

Vi har jo en mobil tilgjengelig, de fleste av oss – døgnet rundt. Og dermed også tilgang til appene. 

Mange tenker fra tid til annen at det hadde vært gøy å lære et nytt språk, eller friske opp tidligere kunnskaper.

Kunnskap som kanskje ligger å støver bort. Problemet er at det er litt skummelt å komme i gang eller at det er for mye styr med å melde seg på et språkkurs. 

Underholdning er mer enn bare Netflix, å lære seg et nytt språk kan være underholdene nok det, men ikke før du reiser til eksempelvis, Italia. Og bruker det du har lært. Tenk så spennende, da.

Noen apper har som mål å hjelpe deg i gang med treningen, som for eksempel Seven – 7 minute workout. Mens andre apper tilbyr hjelp med mindfulness og søvn, deriblant Calm og Headspace

Visste du at med mobilen som lærer, underholdningssenter og personlig trener, vil du ha bedre kontroll på hverdagen? Jo, det er helt sant. Prøv det.

Svindel

Som alltid ellers når man er på nettet kan man risikere å bli svindlet.

Man skal ikke trykke på vedlegg i eposter man mottar fra fremmede, men det fortsetter vi med å gjøre, daglig. Vi er nysgjerrige vesner, vi mennesker. Derfor tisset vi på strømgjerdet når vi var unge og naive – ikke sant? Vi ville se hva som skjedde. Kjenner du deg igjen?

Så også med appene vi ikke trenger eller lar oss forlede til å laste ned. I ren nysgjerrighet. Vær selektiv og kritisk, vit hva du gjør og slett snarest om du har mistanke om at appene dine ikke er troverdige og nyttige.

Etter tips fra sikkerhetsselskapet Avast, har Google fjernet 151 Android-apper fra deres app-butikk, Play butikk. Det fordi appene, som tilsynelatende ser legitime ut før man laster dem med, melder brukeren på rådyre SMS-tjenester som kan koste over 300 kroner i måneden

Dinside.no

Appene du har lastet ned på telefonen er kun til nytte for deg, om de er produsert og publisert med ærlige hensikter. Ta en sjekk allerede i dag og slett alle unødige eller tvilsomme apper. Appene som gjør hverdagen til en lek – bør ikke være svartelistet.

Vargas

Pin It on Pinterest