Apper er et verdifullt verktøy mange over førti ikke har noe forhold til. Men de aller fleste unge er innom en eller flere viktige apper som er lageret på smarttelefonen. Bank, billetter, musikk eller nyheter.

Det finnes nemlig apper for alt mulig. De aller fleste unge vet å sette opp sin egen favorittliste, men styrer unna de som koster for mye. Skal du i det hele tatt betale noe for en app, bør den være blant de aller beste i sin genre.

Hva er en app? En app er forkortelsen for «application software».

Kort fortalt søker man altså etter en helt spesiell kode, som er knyttet opp mot et nettverk som hjelper deg å komme inn på f.eks nettbanken din, for å utføre banktjenester. Denne koden er forkledd som et lite ikon man trykker på for å komme inn på denne helt spesielle appen man trenger.

En app kan i mange tilfeller erstatte en nettside, men ikke alltid.

MorningTube - Android apps - Free

JPAPPSDL via Compfight

Karakuri rolling - Android & iOS apps - Free

JPAPPSDL via Compfight

De aller smarteste, som kan å programmere en app til de aller viktigste tingene folk flest trenger, er allerede veldig rike.

Vi andre, bare sjeleglade for at det er noen som lager gode verktøy til bruk i det daglige. Du bør f.eks ha en app som forteller deg rutetidene på din lokale bussforbindelse. Flyr du ofte; bør du åpenbart ha en app som gir deg flytidene hos ditt valgte flyselskap.

Vi har plukket ut noen apper vi mener du bør ta en nærmere titt på.

Internett er kanskje den største revolusjonen vi mennesker har opplevd i det 21. århundre. Derfor er det så viktig å holde seg oppdatert med den rivende utviklingen som fortsetter og eskalere. Ja, for du har vel hørt de unge snakke med hverandre. Ikke? Serr?

Ved å kjenne til de verktøyene som ligger tilgjengelig som en applikasjon på din smarttelefon, og ved å gjøre deg kjent med det enorme tilbudet som bare ligger der – ofte helt gratis til bruk. Vil en ny og spennende verden åpenbare seg. Du gjør deg ikke smartere enn andre ved å ikke forsøke ut de apper du tror kan hjelpe deg i din hverdag.

Husk at det er en viss forskjell på hvilken telefon du har, på hvor du laster ned appene. Har du iPhone, er det app-store som gjelder. Har du androide-telefon fra Samsung f.eks, er det ofte Google-Play som gjelder.

Har du funnet en app eller to, som du mener kan være til hjelp for våre lesere. Vil vi mer enn gjerne høre fra deg i kommentarfeltet.

Bruk dine apper som et verktøy i din hektiske hverdag, men ikke glem å slå av med jevne mellomrom. De rundt deg er nemlig mye viktigere enn alle verdens apper.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Pedofili – Overgrep mot fem barn i to barnehager i Bergen

Pedofili. Hva er det? Det i seg selv er nemlig ikke straffbart. Men, i det øyeblikket en person med en...

Russen drikker og puler på seg sykdom – er det verdt det?

Russen drikker og puler på seg sykdom - er det verdt det? Fra slutten av april til 18. mai, så...

Lukk