Jens Stoltenberg er statsminister i Norge og har ansvaret for den politiske agenda. Og han representerer Arbeiderpartiet.

Statsminister Jens Stoltenberg Foto: TV2.no

– Det alene er muligens ikke nok for å vinne valget. Men den stoiske ro, de vel-formulerte ord på riktig sted og til riktig tid, når en hel nasjon er i sjokk- går rett i hjerte på de fleste. Hovedsaklig fordi det var godt å se at noen tok tak, trøstet og var til stede. Noen med makt. Jens Stoltenberg var der for oss når vi trengte en stø og ryddig leder.

Dessuten så var det Arbeiderpartiet og Gro Harlem Brundtland som var selve sentrum for grusomheten. Det var AP som skulle rammes, det var Gro som skulle drepes på Utøya. Hun kom seg unna, det gjorde ikke 69 andre…

– Også AUF leder Eskil Pedersen har stått som en bauta i sitt livs verste mareritt. AUFs paradis øy ble forandret til et helvete 22.juli.  Pedersen var tidlig ute med å gi klar beskjed om vi (AUF) skulle ta Utøya tilbake. Og det er allerede kommet inn mange millioner kroner til å sette bygningen på øya i beboelig stand etter terrorangrepet.

AUF lederens måte og takle tragedien på har vært forbilledlig.

– Det norske folk har vist en fantastisk ro, samhold og solidaritet med hverandre og vist for en hel verden at terror og ondskap ikke hører hjemme i et sivilisert demokrati.  Det ble symbolisert med 200.000 mennesker på Rådhusplassen i Oslo sentrum og et uvirkelig vakkert blomsterhav utenfor domkirken som har vært et sted for å gi og få trøst, et sted å kunne gråte, legge ned en blomst, tenne et lys og legge ned noen ord fra hjerte.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g4Rkus06MVU[/youtube]

– Det er også grunn til å tro at det blir en rekordhøy valgdeltagelse til årets kommunevalg pga at folk flest vil vise avsky etter hendelsene i Oslo og på Utøya. Det norske folk ønsker å ha et trygt, demokratisk og fritt samfunn. Da er det viktigere enn noen gang å vise det gjennom sin politiske stemme.

Politikk er også basert på følelser. Mennesker i Norge har mange forskjellige meninger og politiske standpunkter. Men når kommunevalget skal avvikles medio september vil mange mennesker i Norge bruke sin stemmeseddel som enda et symbol. 

Et symbolsk TAKK til Jens Stoltenberg, til Arbeiderpartiet og et sterkere demokrati.

Er det feil å stemme AP pga en statsminister som gjør det som er forventet når landet blir rammet av terror? 

Bruk stemmeretten din du også!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
USAs skjebnetime er nær

KAN USA GÅ KONKURS? 2.august er den avgjørende datoen for USA og USAs økonomiske skjebne. Det er datoen det er...

Politiet kunne reddet flere på Utøya

Politiet kom til Utøya 22.juli etter ca 60 minutter etter de første fatale skuddene som begynte å ramme glade ungdommer.Politiet...

Lukk