Arbeiderpartiet i fritt fall – Støre må gå! Jonas Gahr Støre (A) vet det selv også, når meningsmålingene fortsetter å falle, uansett hva som skjer med partiets politikk – er det i ledelsen det først og fremst må gjøres dramatiske endringer.

Støre må gå, Arbeiderpartiet må opp og fram med ny struktur, med ny ledelse og en strategi som velgerne tror på.

Støre har vært uheldig med massive, interne konflikter som ikke er i nærheten av å være løst. Høyre med FRP ved sin side holder stø kurs, med mindre uroligheter og konflikter i en sittende regjering – sett bort i fra utenriksministeren som måtte gå, fordi hun ble en belastning for Erna Solbergs regjering.

Sylvi Listhaug er Norges mest populære politiker. Sannsynligvis fordi hun sier det folk vil høre, hun er også kontroversiell i stil og utførelse og går ofte sitt eget parti, FRP, midt i mot. Sylvi Listhaug er den naturlige arvtager til å ta over for Siv Jensen som leder i partiet, det betyr i så fall, enda mer juling for Jonas Gahr Støre (57), som er utpekt av regjeringen som deres erkefiende nummer én.

Arbeiderpartiet i fritt fall – Støre må gå!

Arbeiderpartiet i fritt fall - Støre må gå!
Jonas Gahr Støre har blitt en bremsekloss i eget parti: Foto Wikipedia.org

Jonas Gahr Støre er en dyktig politiker som mange velgere og AP-politikere hadde stor tro på, da han tok over som leder etter Jens Stoltenberg. En naturlig overgang ble det sagt den gang. Dessverre bærer Gahr Støre med seg stemplet fortsatt, som millionær og Høyre-politiker i forkledning. Stoltenberg er i Brüssel og holder NATO i tømmene, mens kamerat og partikollega Jonas, er i ferd med å kjøre hele Arbeiderpartiet i grøfta.

Stoltenberg kommer kanskje aldri tilbake til politikken, det betyr at det må nye ansikter fram i partiet. Mange roper Hadja Tadjik, noen mener fortsatt at utskjelte Trond Giske burde fått sjansen. Alt tyder derimot på at det må friskt blod inn i ledelsen i Arbeiderpartiet, som makter å rydde opp og som har den samlede effekt som Gro Harlem Brundtland hadde i sin tid.

Alle meningsmålinger siden lenge før stortingsvalget i september 2017, har pekt feil vei for Arbeiderpartiet. Sommeren 2018 ligger an til å bli litt bedre enn januar samme år, der målingene viser en oppgang på noen få prosent, men sammenlignet med Høyre, som er Norges største parti, er det mager trøst.

Erna Solberg har vært heldig, men også meget dyktig som Norges statsminister gjennom fem år.

Høyre og FRP har lykkes med mye som to-parti regjering, nå med Venstre som makker, står også denne regjeringen for store utfordringer i framtiden. Så langt, ser det ikke ut til at det er Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet som skal stoppe dem.

Norsk politikk er ikke lenger mellom AP og Høyre slik det har vært gjennom en hel generasjon. Flere partier melder seg på i kampen om mer makt. Derfor er det naturlig å tro at en hver kommende regjering, må finne seg i å samarbeide med et eller flere andre partier. Høyre og FRP er bevis på at det er mulig.

Det må sies at Jonas Gahr Støre har hatt en smule motvind som leder for Arbeiderpartiet. Metoo-skandalen havnet mitt i fleisen på partilederen, og han visste neppe hvilket vepsebol han tok over, da Trond Giske sto med lua i hånden rett før jul og ba om unnskyldning for å være en kåt, gammel gris.

All den tid det er så mange innad i Arbeiderpartiet, som ønsker en annen leder enn Jonas Gahr Støre, til å lede det tidligere så stolte partiet – inn i framtiden, har ingen annen utvei enn at lederen må gå. Dette ser ut til å være en kamp Støre allerede har tapt, og litt skyld må 57-åringen ta på egen kappe.

Særlig er det varslingssakene som florerte, etter at Trond Giske ble sykemeldt, på bakgrunn av egen skandale, at Jonas Gahr Støre har møtt massiv kritikk – av sine egne partifeller.

De ulike grupperingene som holder av Trond Giske på den ene siden, og varslerne og Hadja Tadjik på den andre, må åpenbart samles om én sterk, ny leder. Jobbe knallhardt med egen politikk, og sørge for at den sittende regjeringen får gode politiske argumenter å hanskes med, framfor en god latter for alle de interne stridighetene, som har skapt uro i Arbeiderpartiet – alt for lenge.

I følge NRK, er det faktisk ikke flertall for den sittende regjeringen, på Stortinget i den nyeste meningsmålingen. Om det hadde vært valg i dag, ville det kommet et regjeringsskifte, fordi partiet Rødt, er over sperregrensen for aller første gang. Med KRF eller MDG, og Moksnes og Rødt på laget, kunne altså Arbeiderpartiet dannet regjering, om Norstats måling var et valgresultat.

Med Støre som statsminister, ville han bli grillet levende av Erna, Siv og Sylvi.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bloggerne påvirker kroppshysteriet

Bloggerne påvirker kroppshysteriet. "Influencerne" og topp-bloggerne som har tusenvis av lesere har enorm påvirkningskraft. Derfor er det nå foreslått å...

Lukk