Arbeidssky? Tåler du å jobbe? Eller er du av den typen som forsøkte deg med sommerjobb i jordbæråkeren, men gikk hjem til lunsj, fordi det ble for slitsomt? Dessverre er dette holdningen til svært mange unge nordmenn. Arbeidssky, du?

Men det utvilsomt ikke bare unge som lurer seg unn sine plikter på jobb. De late og arbeidsskye kan være hvem som helst, kvinner og menn i alle aldre, uansett om de jobber i det offentlige eller privat sektor. Arbeidssky?

Fellesnevneren for denne gruppen arbeidstakere, er at de ønsker å ha penger mellom hendene, helst mye penger.

De vil mer enn gjerne ha råd til den siste modellen av iPhonen, de siste høretelefonene, den siste moten og være både funky og hip på julebordet. At alt faktisk koster penger, er ikke så fryktelig vesentlig, alle andre har jo god råd og nok penger, hvorfor kan ikke jeg også?

Svenskene i Oslo

For noen år siden ble arbeidsmoralen blant nordmenn et tema blant svensker som bodde i Norge. Hos Stabburet, hvor det produseres banan-pålegg, gadd ikke nordmennene jobbe, her var det utelukkende svensker som tok ansvar. Selvsagt skapte de holdingene overskrifter. Å skrelle banan var under unge nordmenns verdighet, helt åpenbart.

Lest? Har du en god eller dårlig sjef?

Nesten alle svensker som jobber i Oslo, har jobb i servicebransjen, som servitører eller på storkjøkken, stillinger “late” nordmenn uten særlig moral ikke lenger gidder å ta selv. Vi er vant til ha mye penger, vi har oljen å støtte oss på fortsatt. Derfor er vi hjemme fra jobb, vi som fortsatt har en, om vi føler oss litt pjusk.

Om du jobber på en liten, større eller stor bedrift, er det ikke mange igjen i produksjonslokalene når klokken har passert tre en tilfeldig fredag. Da er de fleste allerede på vei til fjellet, på hytta eller hjemme hos familien – om de ikke dro allerede torsdag.

Lat?

Å være lat og arbeidssky, bør kamufleres ordentlig for ikke å bli avslørt av arbeidsleder eller sjef. Det er ikke alltid like enkelt. Da skal man ha is i magen og tørre å ta sjanser, dårlige kollegaer kan fort sladre på deg, om det er for synlig at du sitter i kantina lengre enn alle andre, du bør heller snike deg vekk et annet sted.

Du av alle, vet jo hvor de beste skjulestedene er, og det er ikke alltid på do, som mange tror. Man bør tenke strategisk, alltid ha et ark i hånden, slik at det ser ut som om du gjør noe arbeidsrelatert. Se travel ut.

Arbeidssky?

Om du har ræv-slikkende kollegaer, som gjør alt de kan for å innynde seg hos nærmeste leder eller sjef, kan du være sikker på at det er denne personene, som ‘kaster deg under bussen’ ved første anledning, for å framheve seg selv hvor fantastisk og lojal vedkommende er.

Arbeidssky?

Hvorfor er det én eller flere drittsekker i enhver bedrift, hvorfor er det alltid én som blir mer upopulær enn alle andre, som alltid skal slenge med leppa eller tro at man er bedre enn alle andre?

Også sjefen kan være en drittsekk og arbeidssky samtidig.

Dessverre forekommer det minst like ofte, som en kollega er uspiselig. Når sjefen får deg i vrangstrupen, eller du ikke er populær hos en hel gruppe kollegaer, kan du risikere å bli fryst ut. Da er det opp til deg selv om du vil bli værende eller kjempe for egne rettigheter, eller slutte. De fleste går.

Arbeidslyst, arbeidslyst kom til meg og du skal motstand finne!

Vargas12.com

Man skal altså ikke lengre enn til Sverige for å finne betydelig bedre arbeidsmoral enn i Norge. i tillegg har man større respekt for jobben og arbeidsgiveren i Sverige.

Dress på møte?

Møter man opp på et forretningsmøter i Sverige, går alle i dress og passende rene sko. Er man på et lignende møte i Norge, kan faktisk opp til flere komme i shorts og strandsko. Om de i det hele tatt husker å møte opp.

Nordmenn jobber for likestilling og 6 timers arbeidsdag. Svenskene jobber på spreng for å gjøre bedriften mest mulig lønnsom – for eierne. Nordmenn har dårlig moral, enda verre arbeidsmoral og er tillegg arbeidssky, når de først er på jobb. Ikke alle, men veldig mange, går kun på jobb for å få lønn.

Når du våkner og skal på jobb på mandag, send en tanke til den stakkars jævelen som står i kø hos NAV og ikke får jobb, på det tredje året.

Du som faktisk har en jobb å gå til, bør gjøre det med glede og jobbe ordentlig når du først er der. Mange nordmenn bør skjerpe arbeidsmoralen.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Billigere øl i Sverige!

Billigere øl i Sverige enn i Norge er en dårlig skjult hemmelighet. Nå skal derimot svenskene gjøre noe med handelslekkasjen...

Lukk