Årets beste spiller i Premier League kunne kanskje ha vært en fra den suverene seriemesteren, men det ble det ikke. Han spiller for Manchester City, ble nylig utslått av Champions League, av Lyon. Men Kevin De Bruyne fortjener dog prisen. Belgieren er blant de aller beste midtbanespillerne i verden. La det være helt klart.

Om 29-åringen selv blir spurt om det er stas å bli årets spiller i Premier League, ville han ha bekreftet den påstanden. Men det er utvilsomt en mager trøst for en spiller med skyhøye ambisjoner. Det er selvsagt trofeer som gjelder. Da holder det ikke å bli slått ut i kvartfinalen mot Lyon. Det er ikke nok å få tittelen årets beste spiller i Premier League – når laget svikter.

Lest? Lionel Messi er verdens best betalte fotballspiller

Ute av Champions League

Champions League endte på dramatisk vis for Manchester City, der Kevin De Bruyne selv var en av de beste på banen, som han pleier. Raheem Sterling derimot klarte å blåse ballen over et tomt mål fra fire meter, på stillingen 2-1 til Lyon, fem minutter før full tid. Det som kunne blitt en utligning og ekstraomganger ble heller 3-1 til Lyon og game over. En trist sorti for en av favorittene til å vinne den viktigste turneringen.

Dette er tredje sesongen på rad at Manchester City ryker ut av Champions League etter tap i kvartfinalen. Det er åpenbart for dårlig.

Med kun andreplass i Premier League etter suverene Liverpool, ble det en sesong helt uten heder. Og kun ligacupen vunnet av trofeer, må sees på som en sesong langt under pari for Pep Guardiola, hans stab og spillere. Med et generasjonsskifte på trappene denne sommeren, gir det flere usikre momenter inn mot en ny, lang sesong.

Manchester City midfielder Kevin De Bruyne has been named Premier League Player of the Season for the 2019/20 campaign.

SKYSports.com
Årets beste spiller i Premier League
Kevin De Bruyne Foto: Worldfootball

Årets beste spiller i Premier League til tross, denne sesongen vil nok Kevin De Bruyne aller helst glemme så fort som mulig.

Uerstattelig

Pep Guardiola har svidd av £763m. siden han tok over på Etihad. Og han har ikke vunnet mer i Champions League enn utskjelte David Moyes gjorde i sin tid med Manchester United. Det er ikke spanjolen særlig tilfreds med, ei heller sjeikene med sjekkheftet. Nå må Pep vinne noe stort og det allerede kommende sesong. Ellers er han ferdig i City.

Det handler ikke om hederlige resultater og nesten vinne trofeer. Det handler om å få sølvtøyet plassert i skapet det handler om å vinne. Og det å være best. Det å bli nummer én. Numro uno. Det vet Guardiola. Nå med det handling til. rent bokstavlig.

Leroy Sané forsvant til knallgode Bayern München etter et langt skadeavbrekk. Han var en ung og lovende ving Manchester City burde beholdt. Han kunne avgjøre kamper på egen hånd og har den riktige alderen. Viktige Aguero har vært skadet lenge og er usikker om kommer tilbake i toppslag. David Silva flytter hjem til Spania eller tar et par år i Italia og spill for Lazio.

Uerstattelige David Silva er et forbilde for De Bruyne og alle de andre spillerne i City. Etter 436 kamper, fire seriegull, 2 FA-cup og 5 ligacup titler og 77 mål, er eventyret over. Årets beste spiller i Premier League mister verdens beste makker. Unge Phil Foden er valgt til å ta legendens plass på midtbanen.

Generasjonsskifte

John Stones, Joao Cancelo, Claudio Bravo, Eric Garcia og Benjamin Mendy kan alle være på vei bort i sommer.

Kevin De Bruyne går på løp, legger dødballer, scorer fantastiske mål og er nest sist oftere enn alle andre. Kevin De Bruyne er årets spiller i verdens rareste sesong av Premier League. Men det blir en mager trøst når trofeene uteblir. Kevin De Bruyne ble kåret til årets beste spiller i Premier League – så fortjent, så fortjent.

Hva som skjer videre i Manchester City vites ikke, men det kan fort gå verre før det blir bedre. Et generasjonsskifte kan ofte ta litt tid å få på plass. Bare spør Manchester United og Ole Gunnar Solskjær.

Mange spør seg om Pep Guardiola allerede er ferdig på Etihad. Starten av sesongen kan avgjøre hans skjebne.

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com