Ingen røk uten ild. Ryktene begynte allerede lørdag, etter at Arsenal spilte uavgjort 2-2, hjemme mot Southampton og ble buet av banen. Manager Unai Emery sitter på lånt tid etter at tålmodigheten til både fans og styret ser ut til å være over.

Londonklubben jakter nå på Wolves-manageren med stor suksess, Nuno Espirito Santo. Portugiseren har gjort gull av gråstein av en klubb som lå nede i gjørma i Championship. Wolverhampton Wanderers ligger på 5. plass i Premier League og ligger godt an til sluttspill i Europa League.

Lest? Managere med størst pengebruk?

Flere lag enn Arsenal har 45-åringen på sin radar, men oddsen har falt kraftig på Nuno som ny manager for Arsenal. All den tid Unai Emery sitter med ansvaret, vil det ikke komme noen kommentarer fra Wolves, men ryktene har forsterket seg de siste dagene.

Spanjolen Emery har mistet garderoben, og de store stjernene, Aubameyang og Lacazette nekter å fornye utgående kontakter. Kapteinen Granit Xhaka, ble fratatt den tittelen etter å ha kastet drakta i bakken og sagt fuck off til egne fans som jublet, da han ble byttet ut mot Crystal Palace 27. oktober.

Det er med andre ord en klubb i fullstendig oppløsning som trenger nye koster til å få Arsenal-skuta på rett kjøl.

Siste seriegullet kom i 2004, men Arsenal har hatt suksess i FA-cupen, hvor de løftet trofeet i 2014, 2015 og igjen i 2017, men da het manageren, Arsene Wenger.

Eieren er heller ikke særlig populær, til tross for å ha brukt mye penger gjennom mange år. Finansmannen Stan Kroenke kom inn i 2007, men fikk ikke aksjemajoriteten før i 2011.

Amerikanske Stan Kroenke er altså er ønsket vekk, med en formue på $10 milliarder, har 72-åringen alle muligheter til å bygge et nytt storlag, men i stedet mottatt en underskriftskampanje på 120.000 fans – som ønsker nytt blod på eiersiden.

A number of prominent Arsenal supporters’ groups say “urgent action” is needed to halt the “alarming and desperate state of things” at the club.

BBC Sport
Arsenal jakter Nuno!
Photo by Denilo Vieira 

Arsenal jakter Nuno!

Problemene er ikke nye for Unai Emery. Spanjolen har i realitetene ikke hatt noen nevneverdig suksess på Emirates Stadium siden han ble ansatt i 2018. Så sent som i april, altså helt i slutten av forrige sesong, kjempet Arsenal med å komme inn i topp fire på tabellen – som gir en viktig plass i Champions League.

Det hele endt med tap for Crystal Palace med 2-3 hjemme på Emirates. Og på nettopp Molineux, hvor Nuno Espirito Santo styrer suksess-butikken, og Wolves, tre dager senere, ble det nytt tap for Unai Emery med 1-3. Fram til da, hadde ikke ulvene vunnet mot Arsenal siden september 1979.

Dermed endte sesongen med den sure femteplassen for Arsenal forrige sesong, ett poeng bak erkerival Tottenham, som tok den siste Champions League-plassen.

Fotball på Premier League-nivå handler om to ting. Resultater og trofeer.

Uavgjort mot svake Southampton på hjemmebane, gir et signal om at noe er fullstendig galt i Arsenal. De er hele ni poeng svakere enn på samme tid, forrige sesong etter 13 kamper. Nå ligger “The Gunners” på en åttendeplass, hele 8 poeng fra den viktige fjerdeplassen, med fire seire, seks uavgjorte og tre tap.

Søndag 11. august var sist gang Arsenal vant på bortebane i serien, da ble det 1-0 i Newcastle. Siste hjemmeseier i serien kom 22. september med 3-2 mot Aston Villa og vi skriver snart desember. Det forteller litt om problemene Emery har per dato.

Head of football” i Arsenal er Raul Sanllehi siden februar 2018, og bekjent av Nunos nære venn og agent, nemlig Jorge Mendes. Det alene behøver ikke bety noe, det er den svært lave oddsen, som skremmer livet av alle som elsker Wolves, som åpenbart ønsker å beholde Nuno som manager.

Vi ser for oss at en avgjørelse blir gjort i god tid før juleprogrammet settes inn. Nuno Espirito Santo har et tøft program med Wolves, med Europa League og mange kamper i Premier League (8 i desember). Ulvene har spilt åtte kamper uten tap og slo Bournemouth borte med 2-1 sist søndag.

Argumentene for at Nuno blir værende i West Midlands er mange.

Wolves har bedre spillere enn Arsenal, minst like gode fasiliteter, ærlig eiere som gir ham ‘alt han peker på’, og Nuno har selv startet en liten revolusjon som han kanskje ønsker å fortsette. I tillegg er hans agent, Jorge Mendes tungt linket i nært samarbeide til eierne, Fosun.

Men kanskje aller viktigst. Nuno er svært populær blant alle i klubben, elsket av fansen og vet hvilke utfordringer som ligger til grunn i Arsenal. Der spillere og managere blir hatet av krevende fans.

Vi har fulgt Wolves siden 1972 og sjeldent sett en større påvirkningskraft på et lag, slik Nuno har hatt siden, han ble ansatt sommeren 2017. Eierne i kinesiske Fosun International, vil gjøre hva de kan for å beholde sin gullkalv.

Vi håper og tror at Nuno fortsetter som manager for Wolves.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Med mobilen som lærer, underholdningssenter og personlig trener

Med mobilen som lærer, underholdningssenter og personlig trener. Og med en mobiltelefon har du en verden av underholdning tilgjengelig i...

Lukk