Astrid S – Norges nye pop-yndling? Ingen skjønte bæret da en eller annen Astrid gikk videre i IDOL i 2013, da Astrid Smeplass (18) røk ut og havnet på en bedriten 5. plass.

Best kjent som Astrid S. nå et par år senere. En stjerne er i ferd med å formes.

Hun burde ha gått videre til en finale, der Siri Vølstad Jensen vant. Hva utfallet hadde blitt i så fall vil vi aldri få svar på. Det vi vet, et par år senere – er at Astrid S. er i ferd med å slå igjennom som en internasjonal pop-artist.

Ikke mange norske artister lykkes etter at spotlightene i Idol-sirkuset slukkes, de kan faktisk nevnes på en hånd om man er litt streng. Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Tone Damli, Margaret Berger og Gabrielle Leithaug.

Lest? Kjendiseri

Om vi er litt generøse, finner vi sikkert andre navn som har gjort en hederlig innsats med Idol-stemplet.

Maria Mittet, Maria Mohn, Eirik Søfteland, Sandra Lyng Haugen og Eva Weel Skram, fikk alle overskrifter med positive fortegn med sin deltagelse, men det har aldri blitt fokus fra utlandet. Før nå.

Singelen 2AM har gjort trønderen kjent i hele landet, men 18-åringen ser ut til å få såpass stødig hjelp fra dyktige musikk-produsenter i verdens største plateselskap, Universal, stylister og kloke rådgivere som vil den unge jenta vell.

Astrid S. har noe de færreste andre unge norske artistene har. Hun har totalpakken, den mye omtalte X-faktoren, stemmen, utseende og “driven” til å skape interesse rundt seg selv og sin karriere, men hun kan umulig lykkes alene i bransjen.

Astrid S – Norges nye pop-yndling?

Mange vet at det kan være en nådeløs bransje, men det er allikevel lett å gå i kjente feller – om folk framstår som hyggelige og sympatiske når det går bra. Begynner karrieren å stoppe opp, stagnere eller møte uforutsette utfordringer – oppdager man hvem man har som ekte venner.

Universal er mektige; men har bra folk i Norge som vokter over sine. Trygt for Atrid S. å vite.

Astrid S - Norges nye pop-yndling?
Foto: Wikipedia.org/ Foto: Stian Andersen

Hvem er Ingvar Olsen? Jo, han vant IDOL 2014. Chinook Lamers burde selvsagt ha vunnet, men hun ble ikke stemt fram av TV2s egne seere, derfor er det ofte tilfeldigheter som råder i den populære konkurransen.

– Ved gjentatte årganger har man sett at det er de som blir tvunget til å stå på egne ben, med plasseringer rett bak vinneren, som gjør det betydelige bedre i ettertid. Vinneren er lovet platekontrakt, gir kanskje uten en singel eller to. Kurt Nilsen (36) er det hederlige unntaket som har gjort en eventyrlig karriere etter å vunnet.

Det forteller åpenbart mer om artisten, merkevaren og mennesket Kurt Nilsen, enn om Idol. Bergenseren vant jo som kjent den eneste World-Idol finalen, så langt tilbake som i 2004.

Det er Universal som har kommet på ideen om å endre Astrid Smeplass til Astrid S. for å gjøre henne mer attraktiv som søkemotor-objekt hos blant andre Google. Dette skriver Norges største avis mer om i denne artikkelen.

Årsaken til det internasjonale fokuset på en ung, norsk, flott artist fra Midt-Norge, er den kanadiske 16-åringen Shawn Mendes´s singel “Air” – hvor Astrid S er med som gjestevokalist. Mer skal ikke til, eller for å si det på en annen måte – det er slik det skal gjøres.

Plata “Handwritten” gikk nylig til topps på legendarisk Billboard, hvor låta “Air” er med. Den første skiva hvor en norsk artist er involvert, siden 1997.

Filmen Titanic kom den gang -med Sissel Kyrkjebø i et av sporene.

Merk deg navnet, Astrid S. først som sist, hun kan skinne på stjerne himmelen lenge, men hun kan også være glemt neste år på samme tid, så brutal er pop-industrien.

I mellomtiden kan følge den flotte trønder-jenta på “Insta”. Hun har nemlig mer enn 100.000 følgere på foto-delingstjenesten, Instagram.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
2,8 millioner barn er berørt av jordskjelvet i Nepal!

I Norge er vi drøyt 5 millioner mennesker. Tenk deg det skremmende tallet, og det faktum at mer enn halvparten...

Lukk