Asylsøkere protesterer på norske forhold. I følge Aftenposten og NRK har nær 300 asylsøkere fra Kolstad asylmottak marsjert mot politistasjonen i Sarpsborg.

Dette for å protestere mot lang ventetid, og utsettelse på utbetaling av dagpenger.

Årsaken skal være at, Kolstad kun skal fungere som et transitt mottak, men nå har mange av de berørte asylsøkerne bodd på samme sted i mange uker.

Asylsøkere protesterer på norske forhold.

Mottaksapparatet i de fleste kommuner i Norge har kontortid fra kl 10:00 til 15:00 på hverdager, og er ellers stengt. dett faller flere asylsøkere tungt for brystet da mange av disse fortsatt ser på eg selv som i en krisesituasjon.

Hva mener du?

Bør alle landets kommuner holde ekstra åpent lengre i ukedagene og i helgene, for å la flyktningene som kommer fra krigsherjingene i Syria, Afghanistan og deler av Afrika få raskere behandlet sine søknader? Eller, bør flyktningen finne seg andre måter å overleve på i de landene de kommer fra?

Kan Norge være et transittmottak for skjulte terrorister?

Mange ble berørt av de grusomme bildene av den tre år gamle gutten som lå med ansiktet i sanden, på en strand et eller annet sted i Tyrkia. Druknet etter at familien hans måtte flykte fra Syria. Bildet gav starten på en omfattende strøm av flyktninger som endelig fant en åpen port mot Europa og muligheten for et bedre liv.

Tyskland spesielt har gjort mer enn alle andre europeiske land til sammen, etter å ha tatt i mot tusenvis av flyktninger hver eneste dag siden bildet av gutten ble kjent.

Les mer om flyktningekrisen i Europa her.

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Liverpool signerer brasilianer!

Liverpool signerer brasilianer! Jürgen Klopp har allerede markert seg med suksess på Anfield, med seier borte mot Chelsea som det...

Lukk