Åtte sunne middager til hverdag og fest. Man må ikke spise usunt fordi om det er selskap, bursdag eller en annen spesiell anledning. Å bytte ut kjøttdeig med laks til fredagstacoen er nok til at det blir en sunn utgave. Verre er det altså ikke. Men det aller viktigste med et middagsmåltid – er at det smaker godt.

Bergenet lesetid: 5 minutter

Slippen

Vi som skriver om mat finner inspirasjon fra hele verden, men også veldig lokalt. I Fredrikstad er det nær 100 spisesteder, de fleste i sentrum av Norges mest populære by. Her serveres det alt fra pizza til kebab, pølser og kinamat. Som seg hør og bør i en moderne storby.

Lest denne? Treningssenterets sære personligheter

Fredrikstad har også Norges beste fiskerestaurant, Slippen, som ligger vakkert til langt Glommens bredd, på Kråkerøy. Her får du alt som hjertet måtte begjære fra havet. Alt fra kremet fiskesuppe (må prøves), Boknafisk, Bacalao og ovnsbakt skrei. Om du ønsker å besøke Fredrikstad og Restaurant Slippen, anbefaler vi å bestille bord.

Nå var det ikke mening å lure på deg en tur til Fredrikstad, med et kamuflert reisebrev. Vi bare ønsker å fremheve at fisk, som middagsmåltid, er anbefalt av helsemyndighetene. Du bør ha minst tre, helst fire fiskemiddager per uke. Men fisk passer også perfekt som pålegg i matpakken.

Åtte sunne middager til hverdag og fest

Åtte sunne middager

  • Pasta, kylling og masse friske grønnsaker er en sunn og god middag for hele familien
  • Du bør prøve egg til middag én gang i uken. Gjerne i form som omelett med sunne ingredienser som tomater, paprika, løk, ruccula og skinke
  • Poteter er undervurder av mange. Poteten har få kalorier, men er rik på kalium, fiber og C-vitaminer. Dessuten kan poteten tilberedes på svært mange ulike måter, men unngå frityr-steking for ofte
  • Fisk i alle fasonger en sunne og gode middager – Fisken kan stekes, bakes, grilles og kokes
  • Du kan spise vegetarmat, selv om du ikke er veggis. Vegetarburger av sorte bønner og grovt brød inneholder få kalorier og smaker himmelsk
  • Hot tortilla-sandwich med tomatsalat, her behøver du kun tortilla-lefser, tomater, babyspinat og cheddarost, rødløk, balsamicoeddik og cherrytomater
  • Wraps kan brukes til hverdag og fest. Hva du fyller wrapsen med bestemmer du, men hva med sunne råvarer som kylling eller fisk? Smør wrapsen med lett-Creme Fraiche før du fyller den med snadder
  • Hørt om sunn pizza? Selvsagt finnes det. Med grovere bunn, mer grønnsaker og rene råvarer er mye gjort. Tomater, papira, sopp og løk er bra topping. Italienerne legger alltid på ost før topping – prøv deg fram
  • De fem sunneste matvarene du bør spise ofte, er blåbær, gulrot, havregryn, makrell i tomat og lettmelk med D-vitaminer

Åtte sunne middager til hverdag og fest kan altså være så mangt. Vi anbefaler å lete på vektklubb.no, for inspirasjon.

Ditt daglige brød

Fordi mye av det du spiser som du kanskje ikke tenker over til daglig – er sunt nok. Alle typer grønnsaker bra for helsen din. Og fyller du tallerkenen med halvparten grønnsaker, så er mye gjort. Ditt daglige brød bør være grovt, da kan du fråtse i pålegg som laks, kylling-pålegg eller makrell i tomat.

Lest denne? Mat på P!

Velger du fullkorn pasta framfor tradisjonell pasta, så er du faktisk i mål. Kylling er et klokt valg og et sunt alternativ til middagen, og det tar liten tid å tilberede. Åtte sunne middager til hverdag og fest – kan være svært mye forskjellig. Sunt kan være både godt og fristende. Ikke være redd for å be venner på sunn mat.

Vi som skriver om mat har et ansvar i å formidle korrekt informasjon til våre lesere. Det betyr at vi må vite endel om det vi skriver og sørge for at du som leser ikke blir lurt. Derfor har vi alltid eksterne eksperter som kilde til våre artikler. Forskning.no eller Vektlubb.no er profesjonelle aktører vi stoler på å formidle fra.

Du finner matskribenter på hvert et gjøre i bloggosfæren, vær selektiv når du velger hvem du stoler på. Ikke alle er like seriøse, som du sikkert vet. Vi velger alltid å sjekke info før vi formidler.

Dropp slankingen

Hvor mye du veier spiller ingen rolle. kast badevekten ut av vinduet. den behøver du slett ikke mer. Skal du leve sunt og få et langt og meningsfylt liv, bør du gjøre en livsstilsendring. Bevege deg nok med mosjon eller trening. Og spise riktig, hver dag. Det betyr ikke at man ikke skal kose seg. Selvsagt skal man det.

Men kos er ikke nødvendigvis kaloriholdig mat. Noen ganger av og til er det selvsagt lov. Men man bør alltid være seg bevisst hva man spiser, om man skal makte å holde vekten under kontroll. Å gå ned i vekt kan alle klare. Å holde vekten nede over år, er og blir vanskelig for de fleste.

Har du faste og gode rutiner i matveien. Hvor du vet hva som er riktig for deg å spise og som gjør deg mett, så er du på riktig vei. Noen velger å faste i tidsintervall på 16 – 20 timer. Fordi forskning viser at det gir svært god helseeffekt.

Å vite man hva spiser, hva maten inneholder og hvilke konsekvenser det har for kroppen, er viktigere enn alle typer trening.

God middag!

Kilde: Forskning.no

Vargas

Pin It on Pinterest