Avatar – The Way of Water er altså oppfølgeren til originalen som kom i 2009. Mange unge og helt sikkert mange voksne, har ventet svært lenge på denne filmen. Med god grunn. Den første filmen er tidens mest innbringende film noen gang. Det er all grunn til å tro at Avatar – The Way of Water blir en ny kassasuksess.

Bergenet lesetid: 5 minutter

James Cameron

Du som husker filmen “Titanic” og elsket den, likte kanskje også den første Avatar-filmen. Disse storfilmen har én ting til felles. De er nemlig regissert av samme mann. James Cameron (67), som selvsagt også har alt ansvaret på skapersiden i denne nye Avatar-filmen.

Les også: Derfor liker du Kompani Lauritzen

Vi som elsker film må fortsatt smøre oss med tålmodighet. Verdenspremiere er nemlig ikke før 16. desember i år.

Det klassisk motstykke, de gode mot de som ikke ser skogen for bare trær. De som vil tjene penger på å ødelegge naturen og forurense vannet og luften vi trenger for å leve. Mot de onde, altså. Slik det bør være i en klassisk storfilm for hele familien.

Som du skjønner av de fantastiske bildene i traileren, handler det denne gangen om vann i den nye filmen.

James Cameron er altså ingen hvem som helst i filmindustrien.

Regissøren har holdt på veldig lenge og står bak en rekke filmer du garantert har sett eller i hvert fall hørt om. Cameron står bak filmer som, “Halloween”, “The Terminator”, var med-produser i de første Rambo-filmene og regissør i Alien-filmene. Med Sigourney Weaver i hovedrollen.

Men det er altså “Titanic” og senere “Avatar” som er Camerons største suksesser.

Avatar - The Way of Water
Foto: 20TH CENTURY STUDIOS
Avatar - The Way of Water
Prinsesse Neytiri, Foto: 20TH CENTURY STUDIOS

Avatar

Det har gått 13 lange år siden den første filmen. På den tiden har teknologien utviklet seg en hel del. og det vil du som kinogjenger oppleve i både lyd og bilde. Avatar – The Way of Water vil være noe helt unik vi aldri har sett tidligere.

Fordi de beste folkene har jobbet utrettelig med prosjektet i nesten 13 år, minus pandemien. Fargene, musikken, bildene, figurene, nei, unnskyld, Avatarene, vil sprenge grenser og du vil elske det. Visst er det fiction, men det betyr ingenting så lenge heltene våre vinner.

La oss tippe at det blir utdelt noen Oscar-statuetter i kjølevannet av premieren til denne storfilmen.

If anybody could pull it off though, it’s Cameron, a director responsible for two of the top three highest-grossing movies of all time (Avatar and Titanic). Some may question whether anybody wants Avatar 2 now, but never bet against the filmmaker.

Digitalspy.com

Avatar – The Way of Water handler om paradiset Pandora og vi får heldigvis et gjensyn med prinsesse Neytiri, spilt av Zoë Saldanña. Om fantasien tillater oss å tro på, eller kanskje mer håpe på at det finnes et paradis, et eller annet sted. Må det være slik James Cameron framstiller det i Pandora. Det er lov å håpe.

Uten å avsløre for mye, vil du bli kjent med nye menneske-karakterer, men også Avatarer i denne nye filmen, det er skremmende lett å bli glade i. Et stikkord er “Spider”.

4K-kvalitet

Film er og blir best på kino. Det er det liten tvil om. Men nå har også kvaliteten på TV-apparatene, eller fjernsynet, som det ble kalt før i tiden, for veldig lenge siden. Størrelsen er helt klar avgjørende, men du bør ikke sitte på hybelen med en 70-tommer. Størrelsen på TV´n din må passe til rommet du ser TV. Punktum.

Nå kommer stadig flere filmer og serier i 4K-kvalitet, som betyr at alle farger er klarere, det sorte i bildet er sort, ikke grått. Og i 4K-kvalitet, blir alle detaljer svært tydelig og klart, slik at det er lettere å tro på det du ser.

Men du får ikke 4K-kvalitet uten videre. TV´n må være en 4K-TV, du må ha HDMI-kabel i 4K og sendingen fra Viaplay, Netflix, HBO eller TV2 – må også være i 4K-kvalitet. Først da er du i 4K-modus.

Den dagen du kan se Avatar – The Way of Water i 4K-kvalitet fra godstolen hjemme. Da først, har du hjemmekino i ordets rette forstand.

Verdenspremiere på storfilmen Avatar – The Way of Water er 16. desember 2022.

Vargas

Pin It on Pinterest