http://www.youtube.com/watch?v=IMVAOtxW7Bs

Det er kun tre spillere igjen av de nominerte til tittelen «verdens beste spiller» via mektige FIFA. Franck Ribery (30), Bayern München, Lionel Messi (26), Barcelona og Cristiano Ronaldo, Real Madrid. Noen ville ha valgt å ha med Zlatan blant disse som har hatt en helt fantastisk sesong i PSG, slik ble det ikke i år. 

Mandag 13. januar er det kåring, her vil den tidligere Manchester United spilleren få den gjeve tittelen for første gang. Den lille elegante argentineren på Barcelona har vunnet fire år på rad. Nå er det portugisiske Ronaldo som troner øverst etter en helt magisk sesong for Real Madrid.

– Listen av de beste spillerne i verden var på 23 meget gode spillere, så ble den til 10, nå er det altså bare tre igjen. Alt peker på Cristiano Ronaldo fordi han har spilt mye, scoret mye, markert seg godt i svært mange kamper som banens beste spiller og når Messi har vært mye skadet ligger det i kortene at det blir en ny spiller som tar over den gjeve tronen.

Den lille magikeren Lionel Messi er verdens beste spiller uten tvil. Men denne sesongen har ikke alt gått like knirkefritt som tidligere. Skader har gjort det vanskelig, nå er han endelig tilbake fra skade etter å ha vært ute i nær to måneder. Allikevel har målmaskinen utrolige 16 mål på 16 kamper og nærmer seg fantastiske 400 mål for Barcelona.

Nylig ble det utarbeidet en struktur på hvor stor verdi Lionel Messi skulle kunne ha om en klubb skulle kjøpe han. 3 milliarder kroner er svaret. I følge selskapet «Euroamerica Sport marketing» er det tre klubber i Europa som er villig til å legge en slik sum på bordet for å skaffe seg Messi. Det forteller Gerardo Molina som er professor og spesialist på sport marketing. 3 Milliarder kroner var tallet ja.

  • Messi har gjort 26 hattricks (tre mål i samme kamp)
  • Messi har spilt mer enn 500 kamper for Barcelona
  • Messi har scoret snart 400 mål for Barcelona

– Real Madrids mentor og kaptein har malt på som han bruker. Allerede etter 19 kamper denne sesongen har Ronaldo 20 mål. Han stopper sjeldent før han når 35- 40 mål pr sesong. Nå er det på tide at han får lønn for strevet. Mange i England og spesielt i Manchester United skulle ønske å se han i rød drakt igjen. Portugiseren skal nylig ha uttalt at han ønsket å avslutte karrieren i Madrid der han følte seg elsket av fansen.

Cristiano Ronaldo har også imponert tidligere år, og ville ha vært verdens beste fotballspiller om det ikke var for nettopp Lionel Messi. Han har en rekke ganger blitt nr to på den gjeve kåringen. Nå er det endelig hans tur å stå som nummer en.

  • Ronaldo har scoret 400 mål i sin karriere totalt på 653 kamper
  •  Ronaldo har scoret 118 mål for Manchester United om man tar med alle turneringer
  • Ronaldo har scoret 230 mål for Real Madrid siden han kom fra MU i 2009.
  • Ronaldo har scoret 47 ganger for Portugal

– Den franske eleganten som spiller i rødt er Franck Ribery. Outsideren som i 2013 vant Champions League med sitt Bayern München er en verdig kandidat til prisen Ballon d’Or, men ikke så mye mer heller. Han er veldig god Ribery, men han når ikke Messi og Ronaldo lenger enn til navlen.

Prisen for verdens beste fotballspiller vil gå til Cristiano Ronaldo, så er det bare opp til hver og en som har satt seg hårete mål. Gå ut og tren, en gang i framtiden kan det bli deg som vinner verdens gjeveste fotballpris for enkelt spillere.

Gratulerer Cristiano Ronaldo!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Kan 5:2 dietten være den rette for deg?

Alle dietter kan diskuteres i det uendelige, faktum er at ingen av de virker, man dør før eller siden allikevel,...

Sliter du med å betale alle regningene dine?

Starten på 2014 er ikke noe unntak fra tidligere år, det er mange store regninger som skal betales, inkludert NRK-lisensen...

Lukk