Samtlige banker i Norge tjener mer penger enn noen gang, det er du som betaler deres gilde. I form av renter på dine lån håver bankene inn rekord-overskudd. 

Med en telefon eller et møte med banken kan du spare mange tusen kroner pr år.

– Få en ny verditakst på din bolig, ta med denne verdivurderingen til banken og fortell at du ønsker lavere rente, får du ikke det så må du bytte bank. Husk at boligprisene i Norge har økt mye i lang lang tid.

– Rentene er lave og vil forbli lave langt inn i 2013, men du kan påvirke din privatøkonomi ved å kreve bedre betingelser. Det er ditt eget ansvar å true banken med bankbytte om du ikke får bankens laveste rente.

For bankene er er det stor konkurranse om kundene, ta en ringerunde og forklar din situasjon, jo bedre egenkapital og jo større verdi på din bolig, jo bedre betingelser kan du kreve.

Vær tøff i forhandlingene og aldri tro mot banken. Bankene tenker kun på en ting, å tjene mest mulig penger på hver enkelt kunde, raskest mulig.

At bankene tjener mer penger enn noensinne er bra for norsk økonomi, men ikke bra for din lommebok. Med våkne og smarte bankkunder ville renten i de fleste banker ha vært enda lavere.

Om du får en bedre avtale i en annen bank så trenger du bare å skrive under en del papirer. Les kontraktene nøye, resten tar din nye bank seg av.

Krev lavere rente i dag og spar tusenvis av kroner.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ari Behn- sutrekopp eller multikunstner?

Prinsesse gemal Ari Behn synes selv at han har holdt kjeft lenge nok. Andre vil kanskje si at han har...

Tar du deg stadig fri på ukens siste arbeidsdag? Da er du ikke alene!

Stadig fler tar seg en velfortjent fridag, ofte på fredag. I følge Statistisk sentralbyrå (SSB) så er det fler og...

Lukk