Hvis, vi gjentar hvis Barcelona skulle velge å selge sin største juvel akkurat nå, ville prisen på Lionel Messi ha vært £172 millioner, eller drøye 2 milliarder norske kroner. Tallet ser slik ut om det gir en bedre forståelse for hvor mye penger det er: 2.000.000.000.-

– En uvirkelig sum, som selvsagt ikke blir noen realitet, ikke fordi verdens beste spiller ikke er verdt en slik sum. Det er han nemlig om markedet sier det og det lar seg gjøre å kjøpe ham. Det er her enhver forhandling stopper opp. Barcelona er nemlig i posisjon til å beholde sin beste spiller, men det aller viktigste, spilleren selv ønsker å bli værende.

Paradoksalt nok, så er Lionel Messi en av få spillere, spesielt av det øverste skikte i , som har vært i en og samme klubb, gjennom hele sin karriere. Messi kom til ‘Barca’ allerede som 13-åring og ser ut til å bli værende.

Conferencia - Seleccion Argentina

Claudio Pozo via Compfight

Til sammenligning ble det en del overskrifter verden over, da «Mr Captain Fantastic», Steven Gerrard valgte å gi beskjed om at han forlater sin klubb Liverpool, gjennom en lang og fantastisk karriere. Forståelig nok, det var ikke ventet av mange. Gerrard kommer til å fortsette å spille fotball i USA, for LA Galaxy.

Lionel Messi har vært jaktet på og omtalt som aktuell for de fleste største klubbene i verden, men han har vært lojal mot Barcelona. Alltid.

– Skulle det skje noe dramatisk internt i Barcelona som gjorde at klubben ikke hadde vært så sentrale som de var, ville de kanskje bli tvunget til å selge sine beste spillere. De, som de fleste andre med behov for raske penger «om det brenner på dass». Når det er sagt, har Catalonia-klubben fått restriksjoner fra FIFA, om kjøp av spillere grunnet brudd på reglene om kjøp av unge spillere.

Reglementet som skal beskytte unge spillere under 18 år. En omfattende undersøkelse fra 2009 til 2013 skal Barcelona ha brukt opp mot ti spillere som var under 18 år. For dette blir straffen nådeløs. Ingen kjøp av nye spillere før sommeren 2016.

Da er det selvsagt uaktuelt å selge de beste også.

Andre spillere som ville kunne ha en sinnsyk prislapp om det rette budet kom, er følgende i følge MailOnline:

  • Cristiano Ronaldo £104,3 millioner, Real Madrid
  • Eden Hazard £77,6 millioner, Chelsea
  • Diego Costa £65,9 millioner, Chelsea
  • Paul Pogba £56,4 millioner, Juventus
  • Sergio Aguero £51,0 millioner, Manchester City
  • Raheem Sterling £49,4 millioner, Liverpool
  • Cesc Fabregas £48,6 millioner, Chelsea
  • Alexis Sanchez £47,8 millioner, Arsenal
  • Gareth Bale £47,0 millioner, Real Madrid
  • Martin Ødegaard ???, Strømsgodset

– Ikke mange klubber i verden kan være i økonomisk stand til å kunne sprenge milliard-grensen for en spiller, men noen er det. Og handelen vil garantert komme. Et par russiske klubber, Manchester City, Chelsea, Real Madrid og Bayern München har mye penger.

Hvilken spiller det er som får en prislapp på en milliard er det vanskelig å spå om, men innen neste fotball-VM i Russland som spilles fra 8. juni til 8.juli i 2018, kan handelen være et faktum.

For fotballens framtids skyld, burde det ha vært satt et tak på spillerkjøp og lønn, for å beskytte markedskreftene mot seg selv. Kakelotteriet og dugnadens tid er ugjenkallelig over, både nasjonalt og internasjonalt dessverre.

 

Kilde: Mailonline.co.uk

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hun har mer lyst enn ham, det skjer oftere enn myten forteller

Menn har et ufortjent rykte om å være kåt døgnet rundt og vell så det. En myte som bør dementeres...

Send Mulla Krekar ut av Norge med første fly!

Fremskrittspartiet gitt til valg på at de skulle sende "Mullaen" ut av Norge snarest, om de kom til makten. Nå...

Lukk