Nyere forskning viser urovekkende høye tall for barn som tenker på å ta sitt eget liv grunnet familieoppløsning. Mange voksne tenker på seg og sitt ved en skilsmisse, da kommer barna for ofte i andre rekke. Det kan være en direkte årsak til at barn blir alvorlig syke og i verste fall ønsker å dø. 

Ingen barn fortjener å dø ved selvmord fordi de lider av foreldrenes krangling og skilsmisse.

– Barn av skilte foreldre er blant de som oftest ender med å ta sitt eget liv. Et høyt konfliktnivå mellom mor og far er smertefullt for alle barn. Ingen er mer lojale enn uskyldige barn, de ønsker å ha trygge rammer og omgivelser med begge foreldrene. Derfor er en dramatisk skilsmisse direkte helseskadelig for mange unge.

Barneombudet foreslår fire timers obligatorisk mekling for foreldre før sak om barnefordeling ender i retten.

– Mer enn 80% av alle saker som ender i rettsystemet ender med forlik, er det all grunn til å tro at man burde ha snakket sammen for å løse konflikten før den havnet i rettsapparatet. Å ikke sørge for at barn ikke lider ved en eventuell skilsmisse er like alvorlig som et overgrep. Du har ansvaret for ditt barns helse.

Selvmordstallene øker i Norge, høyest er tallene mellom 10 og 24 år.

Hvert år opplever tusenvis av barn at foreldrene går fra hverandre. Antall saker har steget sterkt de siste årene. Dette er svært alvorlig for barna det gjelder, og mange utvikler psykiske problemer på lik linje med barn utsatt for vold og overgrep.

Som foreldre har man ansvaret for at barna har den omsorgen de skal ha, også når forholdet mellom partene ikke fungerer til daglig. Barna kommer alltid først, enda man har svært mye annet å tenke på under en vanskelig tid.

– Barn kan bli syke av å ha foreldre som ikke er venner, og som bruke mest tid på konflikter og krangel. Barneombud Anne Lindboe vil ha plikt for foreldre hos meglere på et familievernkontor, før en skilsmisse havner i rettssystemet med alle de utgifter og tid det medfører. Det alene er også en belastning for de barn som er involvert.

– De aller fleste foreldre er glade i barna sine. Allikevel er det svært mange barn som lider under foreldrenes manglende evne til å samarbeide med sin partner når forholdet skranter. Hvorfor så mange forhold går i oppløsning kan være av svært mange årsaker.

– Psykiske problemer, vanskelige arbeidsforhold, alvorlig sykdom eller vanskelig økonomi er noen av årsakene til at mange par får utfordringer de sliter med å takle, alene og sammen. Det skal på ingen måte under noen omstendigheter gå ut over barna, det er svært sjelden det er barnas skyld.

– Foreldre som har det vanskelig sammen, så vanskelig at det går ut over felles barn, bør gjøre alt får å berge forholdet, men ikke om det går på helsa løs. Da må man gjøre det man kan for å skilles som venner, ikke minst for barnas skyld. Lettere sagt enn gjort, dessverre for mange barn.

 Barn er ikke små mennesker med små rettigheter. Barna er vår viktigste satsing for fremtiden. De bør få en så god oppvekst i så trygge rammer som mulig. De fortjener å få muligheten til å bli gode representanter for den oppvoksende slekt.

– Langvarige konflikter i hjemme, der omsorgssvikt er gjeldende kan sette store spor i et barnesinn som aldri forsvinner. Vær til stede for dine barn, bruk gjerne god tid på de viktige samtalene. Gjerne der begge foreldrene er skikkelig til stede. Ikke bare fysisk bak en avis ved en PC eller et nettbrett.

– Alle barn fortjener et trygt, harmonisk og omsorgsfullt hjem der det er trygt å legge seg om kvelden og trygt og våkne om morgenen. Slik er det slett ikke i mange norske hjem. Vennligst forstyrr. Du har plikt til å bry deg. Har du mistanke om, eller frykter for barns omsorg i ditt nærmiljø, bør du ta grep. Bry deg heller en gang for mye enn en gang for lite.

For barnas skyld.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Ingen sommer uten sommerfestivaler- Her har du en oversikt!

https://www.youtube.com/watch?v=euPEXPX7EBs Om du skal til Øya i Oslo, Månefestivalen i Fredrikstad, Jazz-festivalen i Molde eller på Træna-festivalen på Helgelandskysten.For mange...

Miley Cyrus i Norge- Se konserten Live her!

Via denne linken til TV2.no kan du følge skandaleprinsessen Miley Cyrus sin konsert på Telenor Arena! https://www.youtube.com/watch?v=My2FRPA3Gf8 Om hun er...

Lukk