Barnebursdag uten gjester – alle foreldres mareritt! Dessverre en del av hverdagen for stadig flere unge barn i Norge. Vi leser skremmende historier fra virkeligheten, der unge gutter eller jenter ber sine “venner” eller klassekamerater på bursdag-fest, så er det ikke en eneste som kommer.

Kan du tenke deg tankene som raser gjennom et barns sitt å måtte oppleve noe slikt?

– En 10 år gammel gutt i Tromsø gledet seg til bursdagen sin, til fest og kake-spising med venner, men ingen kom. Han gikk gråtende å la seg den dagen. På sin egen 10 årsdag. Dette problemet må ses i lys av den tiden vi lever i. Vi setter ikke av tid til ting som ikke gagner oss selv direkte.

En av syv inviterte meldte avbud, det er like trist som det er direkte skammelig. 

– Det kan være mange årsaker til at det er vrient å få levert og hentet et barn i en bursdag, men det er visse prioriteringer man må ta som foreldre.

Blir man bedt i bursdag så går man, blir man forhindret av en eller annen grunn- gir man beskjed om det. Det handler om folkeskikk, eller mangelen på sådan.

Barnebursdag uten gjester – alle foreldres mareritt!

Man må alltid se begge sider av en sak, kan invitasjonene ha kommet på avveie? Stemmer dato med invitasjon? Er det andre arrangement som gjør det mer fristende å møte opp på enn i en barnebursdag? Dessverre kan det være barna selv som ikke vil i bursdagselskap til beste barn, av ulike årsaker. Det er et problem foreldre må ta på alvor.

– Om en hel gruppe barn velger å la være å gå i en og samme bursdag- er det et problem for det barnet og den familien som opplever noe slikt. Som en forelder tenker man de verste tanker som, mobbing, utfrysning eller har ditt barn gjort noe galt mot de andre. Å se sitt barne spise kake alene på sin egen bursdag, gjør noe med man som foreldre.

  Her er noen enkle regler som burde ha vært en selvfølge for alle foreldre å følge, slik at ingen barn opplever å måtte sitte alene på sin egen bursdag.

  • Be om tilbakemelding på innbydelsen, da vil du forhåpentligvis får beskjed om barn uteblir
  • Be alltid hele klassen, eller bare alle jentene eller bare alle guttene, det skaper nye utfordringer å utelate enkelte
  • Har man et åpent og godt nettverk ved å bli kjent med foreldre av barn i samme klasse som egne barn, er det lettere å kommunisere med hverandre.
  • Barn bør oppmuntres til å gå i andres bursdag, enda de selv sier de ikke vil

– Som foreldre har man et ansvar for at barn skal sosialiseres med andre barn, derfor er det også god læring å gå i bursdag. De må lære å ta hensyn til andre, de må vente på tur og lære seg og si takk for maten.

Vi kan ikke akseptere at hjemme-bursdag ikke er bra nok.

Om ikke bursdagen holdes i “Lekeland” “Badeland”, Pizza-restaurant eller kino, så er det ikke vits i å gå. En slik holdning er direkte skremmende og det er utelukkende foreldrenes ansvar å få barna i bursdager de er bedt til.

Lar du dine barn selv få bestemme hvilke bursdager de vil gå i?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Chelsea iferd med å dumme seg ut for andre året på rad?

Chelsea har ligget på topp av tabellen siden kamp én denne sesongen og nesten alt tydet på at José Mourinho...

Lukk