Barnløse kvinner – mer lykkelige enn gifte kvinner med barn. For noen er dette overraskende lesning, fordi mange foreldre aldri kunne ha levd uten sine verdifulle avkom. Men i en omfattende undersøkelse framkommer dette svaret at barnløse kvinner lever lengre, og er mer lykkelige enn mødre.

Lite er mer innbarket i den norske folkesjela, enn det å bli mor, i løpet av livet. Din mor, er kanskje den viktigste personen i livet ditt og slik er det for veldig mange. Vi synger for full hals, med lua i hånda, etter beste evne: “Elsker, elsker det å tenke, på vår far og mor …” med en tåre i øyekroken. Nasjonalsangen vår er viktig og det er innholdet i teksten også.

Barnløse kvinner – mer lykkelige enn kvinner som velger å føde. Det er en overraskende statistikk. Barn gjør foreldre glade, triste, rasende, lykkelige og utrolig forbanna, med jevne mellomrom. Men eksperter mener å vite at det er det som er meningen med, eller en viktig del av livet. Å være en mor eller far for egne barn. Enig.

Kvinner uten barn er lykkelige

The healthiest and happiest population subgroup are women who never married or had children.

Professor, Paul Dolan

Lite er mer samlende og viktig for oss nordmenn, enn familien, familien kommer foran det aller meste. Men nå skjer det altså noe. Det er de barnløse, kvinner uten barn, som scorer aller høys på lykke-skalaen. Overraskende som sagt, men dette er vitenskapelige funn. Den anerkjente: London School of Economics, har en professor ved navn, Paul Dolan, som står ved denne dramatiske påstanden.

Og det er det anerkjente tidsskriftet, The Guardian, som publiserer dette.

Professoren påstår også, i et forsøk på å være morsom, at par som blir spurt om de er lykkelige, bekrefter dette når de er i samme rom, men kvinnene svarer: “Jævlig elendig”, på samme spørsmål, så snart ektefellen har forlatt rommet.

Både kvinner og menn i alle aldre, ønsker å være single, der de velger vekk egen familie. Snart er det faktisk én million nordmenn som av ulike grunner er eneboere. Mange av disse, er menn som ikke lykkes med å finne en partner. Noen av disse er også kvinner som altså ønsker å forbli singel – og barnløs.

Barnløse kvinner – mer lykkelige

Barnløse kvinner – mer lykkelige

Vi har kanskje hatt mistanke om det allerede, men nå har altså vitenskapen gitt oss svaret, ugifte og barnløse kvinner er den lykkeligste undergruppen i befolkningen. Og det er mer sannsynlig at disse vil leve lengre, enn deres gifte medsøstre som får barn, ifølge professor Dolan.

Unge Lovende

Ser vi på serier som “Unge Lovende” på NRK, har de da sitt å slite med, disse unge barnløse kvinnene i starten på voksenlivet. Utfordringene står faktisk i kø, men drama fra underholdningsbransjen, har kanskje ikke så mye med virkeligheten å gjøre?

I den meget populære TV-serien, “Friends” går det hakket bedre med de barnløse kvinnene, til tross for utfordringer og problemer også der. Til slutt er det kanskje flere av kvinnene i serien, som faktisk blir mødre, om vi ikke husker feil.

Som forelder selv, merker man først at man lever på ordentlig, etter å ha blitt en mor eller en far. Barnet som kommer, både det ene og det andre, er det viktigste i livet fra første sekund, man kan heller ikke tenke seg et liv uten. Aldri. Men da er det vanskelig, om ikke umulig å tenke seg til livet uten barn. Det er sannsynligvis ikke riktig, at man kan bli lykkelig(ere) uten.

Professor Dolan påstår videre at, menn som gifter seg, er mer lykkelige enn single menn, der kvinner i undersøkelsen, bør altså heller la være. De vil bli lykkelige uten en ektefelle. Dette mønstret har vi sett her hjemme de siste årene også. Mange norske menn forblir single, ensomme og barnløse. Norske kvinner som har en utdanning, velger en mann som har bedre utdanning enn seg selv, da faller den store gruppen menn, med lavere utdanning – mellom en haug med stoler.

Kvinner gifter seg for trygghet

Undersøkelsen forteller oss at kvinner gifter seg for trygghet og bedre økonomi. Der menn gifter seg for å roe seg ned, blir mindre rastløs og trives med tanken om å stifte familie. Menn liker ofte rollen som far, får også bedre helse og lever lengre enn barnløse menn, og menn takler i alle tilfeller rollen som skilt – langt dårligere enn kvinner.

Når kvinne møter mann, skjer det noe magisk hvis gnister oppstår, men det er aldri noen garanti. Det som er sikkert er at et eventuelt forhold vil forandre livet til begge. Treffer hun mannen i sitt liv vil hun få det bra i livet. Møter hun en psykopat, som vil styre alt hun gjør, vil selvsagt livet bli et helvete. Skjebnens ironi, muligens.

Derfor er det lett å tro at mange kvinner velger å forbli barnløse og single, for å slippe risikoen for å måtte føye seg etter en krevende ektefelle og kanskje risikere å dø – mange år før hun egentlig burde.

Vi vet at single kvinner uten barn, har muligheten til, og benytter seg av sjansen til å eksperimentere seksuelt. Det er endel fantasier og våte drømmer hun skulle ha forsøkt å realisere. Hun er heterofil, men kan lett ha sex med fremmede menn og andre kvinner – bare for sexens skyld.

Menn under 1,70m.

Norske kvinner vet hva de vil ha og tar det. I hvert fall de barnløse single.

Dette går altså hardt ut over norske menn, som er ufrivillig single og som søker en partner. Menn under 1,70m. med lavere utdanning, vil sannsynligvis forbli barnløse uten ektefelle. Mange kvinner dropper rett og slett lave menn. Men det er en annen undersøkelse som professor Dolan ikke kan få skylden for.

Du som kvinne, som søker lykken alene, uten barn, husk at det kan bli ensomt på sikt å skyve vekk mulighetene for din egen familie. Legg på minnet at du ikke er ung, vakker og udødelig hele livet. Det er mennesket, som er menneskets glede.

Kilde: TheGuardian.com

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Lille Wolves bedre enn Manchester United?

Lille Wolves bedre enn Manchester United, både på og utenfor banen, altså både sportslig og økonomisk. Det er like mye...

Lukk