Bartosz Piasecki, for de fleste ganske ukjent. En kjent og god fekter blant fektere i Norge. 

Piasecki sørget onsdag ettermiddag for en av tidenes største norske OL-sensasjoner, da han tok seg til finalen ved å slå den sør-koreanske asiamesteren Jinsun Jung, 15-13.

– Nordmannen, som til daglig er mattelærer ved Wang toppidrettsgymnas i Oslo, startet glimrende i åttedelsfinalen, og ledet suverent etter den første runden mot ungarske Geza Imre. Etter flere gode støt og like imponerende brøl, skaffet han seg de nødvendige 15 poengene, som sørget for kvartfinale.

 

Bartosz Piasecki Foto: Scanpix

 Piasecki konkurrerer i kårde, som er en av tre grener i fekting. Piasecki er av polsk opprinnelse, men har bodd i Oslo siden han var to år.

– 25-åringen flyttet til Oslo da han var to år gammel, fordi pappa Mariusz hadde fått jobb som landslagstrener. Pappa var fekter, i dag er han trener for sønnen. Søsteren til Bartosz, Carolina, er også fekter – og begge søsknene ble nordiske mestere under mesterskapet i svenske Ystad tidligere i sommer.

En historisk prestasjon og en fantastisk prestasjon i et OL som så langt ikke helt har gått Norges vei. Den eneste medaljen vi har så langt er en bronse i sykling ved Alexander Kristoff.

I finalen ble han møtt av Venzulas beste fekter Limardo Gascon, men sølvet må jo oppleves som Gull da Bartosz var sidet som en av de svakeste før det hele startet.

Hele Norge bøyer seg i støvet for Bartosz for fantastisk innsats og en glitrende OL sølv.

Gratulerer Bartosz Piasecki!

Kilde: Aftenposten.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Biebers siste video endelig ute!

"As Long As You Love Me" er kanskje den største hiten på verdensstjernens siste album. Den låta vil du og...

Tapt kjærlighet – livets vanskeligste smerte?

Du har funnet ditt livs kjærlighet, som du er sikker på at du skal dele resten av livet med.  Så...

Lukk