Bekymrer du deg for ofte? Kanskje så ofte at det blir en belastning for deg? Om du bekymrer deg for alt hele tiden, kan det til slutt gå over til angst og sykdom, men dette kan du kontrollere selv. Du må bare lære deg å tenke riktig, ikke la alle bekymringer bli en evig energilekkasje som gjør deg syk.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Valgets kval

Selvsagt kan man kjenne på det når man bruker tid på dagsrevyen eller overskrifter i media. Det finnes få lyspunkter, det kan bli for mye negative vinklinger som til slutt blir til håpløshet. Da blir veien lang og kronglete til et vellykket og meningsfylt liv.

Les også: 8 bekymringer du bør legge vekk

Et liv fylt med livslyst, glede og positive høydepunkter er det mange ønsker seg.

Det lar seg sjeldent gjøre om bekymringene blir for mange. Bekymrer du deg for ofte? Det bør du forsøke å unngå. Forsøk å heller bekymre deg for det du kan gjøre noe med. Velg vekk det du ikke får gjort noe med. Ikke bruk tid på det.

Velg holdninger du kan dra nytte av, som ikke gjør deg syk av bekymring

Ingvard Wilhelmsen – Hypokonderlege

De fleste bekymringer for voksne kvinner og menn, handler om barna, økonomien, helsen, jobben eller en kombinasjon mellom disse. Kjenner du deg igjen? Du er redd for å få kreft, du er redd for at ektefellen skal gå fra deg og at barna ikke har det bra. Eller at egne foreldre skal bli rammet av plutselig sykdom eller død.

Dette er mer normale tanker enn du kanskje tror, de fleste har i mer eller mindre grad slike bekymringer.

Bekymrer du deg for ofte?
Bildet er tatt av Dana fra Pixabay 

Så vanlig er det, at det er blitt gjort til underholdning via podcaster, foredrag eller som TV-program. Vi kan kanskje le av det, men for den som rammes, med for store bekymringer – over tid. Er det alvorlig nok.

Virkemidler

Bekymrer du deg for ofte? Kan det være med på å forringe hverdagen din, gjøre deg sliten og nedstemt? Kanskje til og med deprimert? Da bør du ta grep i dag og gjøre noe med det, for din egen, men også andres skyld.

Les også: Knull meg i rynkene

Hvilke virkemidler kan du ta i bruk selv, når du så vidt tør å gå ut av døra, fordi du er redd for at hele verden skal falle i hodet på deg. Du kan begynne med å skrive ned alt du tenker på når du legger deg om kvelden. Inkludert de bekymringene som omhandler alle andre enn deg selv.

På den måten får du silt ut alt du ikke får gjort noe med. Og det er dessverre det aller meste. Ei heller døden. Venn deg til tanken først som sist. Så er du ferdig med akkurat den bekymringen. Ikke tenk noe mer på det. Men alt det andre, kan være unødvendige bekymringer du slett ikke får gjort noe med.

De fleste reagerer med gru og vemmelse av krigens voldsomme bilder som ruller over TV-skjermen. Men det betyr ikke at du må være en del av den krigen. Norge er endel av NATO og det er lite som tyder på at landet skal rammes direkte av konflikten.

Det samme med dine aldrende foreldre. De har det nok bedre enn de fleste andre eldre i land vi kan sammenligne oss med. Og de har levd et langt liv og kan og passe på seg selv. Det du kan gjøre er å vise at du bryr deg. Dra ofte på besøk og si at du er glad i din mor og far.

Vi sier ikke at du ikke skal bry deg om verden rundt deg, men du behøver heller ikke bekymre deg for alt. Hele tiden.

Hjelpemidler

Siden du er så smart å ha brukt tiden på å lese helt hit, på vår blogg, skal du nok engang få noen gode råd. Ja, hjelpemidler, om du vil, til å få vekk noe av angsten og bekymringene du sliter med i hverdagen. Vi skriver som kjent til deg, for deg.

Her er noen hjelpemidler vi håper du kan få bruk for:

 • Lær deg i å gi mye mer faen i hva andre måtte mene om deg
 • Legg vekk sosiale medier og nyheter – øv deg på å legge vekk mobiltelefonen
 • Gi deg selv solide belønninger som lommeboka tåler
 • Tenk på positive ting du skal gjøre dagen etter – når du legger til å sove
 • Vær snill mot deg selv, gå på spa, ha ofte sex og onanere når du kan, spise og drikke godt
 • Vær sosial og omgås folk som gir deg god energi – kutt ut å omgås de som ikke gjør det
 • De fleste har helseangst, det kan du gjøre noe med – leve sunt og være i aktivitet, så går det bra
 • Drit i å “google” egne symptomer – er du faktisk syk, gå til fastlegen
 • Kjenner du en kul, kan det være ufarlig, men sjekk det – du dør ikke samme dag
 • De tankene som du har som katastrofetanker om egen helse, bør du revurdere å bruke tid på
 • Velg holdninger du kan dra nytte av, som ikke gjør deg syk av bekymring
 • Å dumme seg ut er ikke farlig, bare flaut, forsøk det
 • Tanker er bare tanker, ikke hendelser – ta kontrollen og tenk annerledes enn du har gjort til nå
 • Tør å være deg selv uten å frykte andres meninger

Bekymrer du deg for ofte? Det kan være helt unødvendig å bekymre seg flere ganger og ofte, for ting du ikke får gjort noe med. Forsøk å legge vekk de bekymringene som er en direkte energilekkasje i livet ditt.

Likte du denne artikkelen, eller andre artikler i det rikholdige arkivet på høyre side, meld deg på vårt nyhetsbrev. Det er gratis, helt ufarlig og du blir neppe særlig bekymret over å lese blant våre 8000 blogginnlegg.

God bedring.

Vargas

Pin It on Pinterest