I mer enn én hel uke skal Bergen by fylles med syklister fra store deler av verden. Men hvem arrangeres et slikt arrangement for?

Ikke alle er interessert i sykkel, ikke alle er interessert i å få byen fylt med syklister som tar hele veien heller. Så hvorfor ikke arrangere noe slikt utenfor sentrumsgatene?

Lest? Bør syklister sykle på veien eller på sykkelstien? 

Alle som ønsker å ferdes i Bergen-sentrum i den nærmeste uken kan bare glemme det. ALT handler om VM på sykkel i en drøy uke. Skal innbyggerne prise seg lykkelig over den reklamen et slikt mesterskap gir byen ved de syv fjell? Eller ønsker den gjevne bergenser mesterskapet dit solen aldri skinner? Vi føler oss rimelig trygge på at meningene er delte – bergenserne er jo et helt spesielt folkeslag, må vite.

Sermonier, konserter, partyer, lagtempo, seiersseremonier og seminarer, festing og drikking. Alt i en deilig miks av selvforherligelse. I sykkelsportens ånd, der kanskje halvparten av rytterne er smekkfull av bloddoping. Har Bergen by bruk for noe slikt? Eller er kanskje all reklame, god reklame?

Misforstå meg rett.

Ingen er tøffere enn syklistene som tråkker så fort de kan i mil etter mil, i bare tights og med livet som innsats i 150 km/t. Der det noen gang går så ille at de havner på tannkjøttet i asfalten så kragebein og kneskåler knekker som fyrstikker. En stayerevne og innsats man ikke finner andre steder. Imponerende nok det, men det er jo ikke Bergen sin skyld, at idretten er livsfarlig, mener jeg.

Hvorfor skal fru Olsen og fru Bendiksen måtte tvinges til å gå flere kilometer omvei, for å komme seg på kafé, fordi arrangementskomiteen har fått innvilget og legge VM-løypen mitt i sentrum? Det må jo være visse grenser!

Lest? Flytt deg, jævla syklist!

Sentrum er selvsagt ikke det eneste stedet som må lide pga Sykkel-VM. Store deler av E39 delvis stenges, eller reguleres om til andre veier. Ingen har tenkt på nødetatene, eller kollektivtrafikken som blir liggende brakk gjennom hele mesterskapet. Norges nest største by formelig stenges av på grunn av sykkel-kåte kvinner og menn som skal gjøre opp om VM-medaljer.

Riksavisene og den fjerde statsmakt lukker øynene for budsjettoverskridelser, infrastruktur-brist og logistikk-tabber, som har stått i kø siden den dagen det ble kjent at det var Bergen som skulle lide for idiotien – VM på sykkel. Hvem kan finne på noe så dumt? Å stenge en hel by fordi noen vil sykle der i flokk. Hver eneste dag i én hel uke?

Lørdag 16. september starter galskapen i Bergen by, unntakstilstanden er et faktum en ukes tid. Skalk lukene, syklistene kommer!

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Takk, Per!

Takk, Per! Per Fugelli har lenge visst han ska dø. Nå når nyhet kom, ble det allikevel en trist nyhet...

Relasjoner – motsetninger tiltrekker hverandre …

Relasjoner - motsetninger tiltrekker hverandre … Har du ikke følt det på kroppen ved den riktige anledning? Du er en...

Lukk