Best i England? Er ikke det et hårete mål? Jo, det er det, men det har virkelig eierne, kinesiske Fosun International satt seg også.

Når man legger til grunn de forutsetninger dette laget har, vil de før eller siden bli bedre enn de aller fleste, om målsetningene nås. Kanskje ikke neste sesong, eller året etter, men innen nær fremtid – vil Wolverhampton Wanderers kunne være best i England. Det er målet.

Manchester City er best i England denne sesongen.

I skarp konkurranse med Liverpool, først og fremst gjennom hele sesongen, men, Jeff Shi, vil at Wolves skal bli enda bedre og han tør å si det. Og han har makt til å gjøre noe med det.


We have shown that we can be very competitive in the Premier League, and we have also beaten many strong teams which makes the club more attractive to the top players in the world. We have a top coach and a top team.

Jeff Shi / Executive Chairman

Dette er mannen som er daglig leder av klubben med de kjente draktene i Old Gold & Black, dette er mannen som får store lovord blant fansen, Jeff Shi, blir hyllet for å være én av mange frelsere som har ført Wolves opp av gjørma og til syvende plass i Premier League. Mange fansen i England har problemer med å forstå hva som har skjedd denne sesongen og den forrige. Det har ikke skjedd så mye positivt i denne historiske fotballklubben, siden Steve Bull dundret inn 306 mål på åtti og nittitallet.

Sjefen Jeff Shi, sier det rett ut: “Vi skal bli best, vi skal tiltrekke oss de beste spillerne i verden, penger er ikke noe problem for oss. Vi må bare gjøre det på riktig måte, bygge stein på stein, vi skal være her lenge. Vi skal bli det beste laget i England.”

Med vi, mener Jeff Shi Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves. Ulvene.

Årets spiller for Wolves, João Moutinho

For noen få timer siden, ble João Moutinho (32) kåret til årets spiller av fansen. Den lille giganten, som for mange minner litt om Andrea Pirlo i sin måte å framstå som fotballspiller på. En mann for de store anledninger som alltid legger ned et rolig stykke arbeide for klubb eller landslag – når han er på banen.

João Moutinho kostet £5 millioner når han kom fra Monaco i sommer, ran på høylys dag. Denne legenden av en fotballspiller har 114 landskamper for Portugal og spiller for Wolves. Hadde du nevnte dette for fem år siden, ville du blitt lagt inn på sinnssykehus på flekken. For alle som har fulgt klubben i noen tiår, har kvaliteten i alle deler av Wolverhampton Wanderers Football Club økt voldsomt, ikke bare i spillerstallen.

Best i England?
Foto: Vargas12.com

Nuno Espirito Santo, manageren som ser ut som en blanding av George Clooney og julenissen, med sitt karakteristiske skjegg, har gjort svært mye riktig siden han ble ansatt i 2016. Nuno og hans stab av assistenter, ønsker å ha en liten spillergruppe å jobbe med, det har de lykkes med og har ikke hatt mer enn 19 spillere og kun fire, vi gjentar, 4 skader, gjennom hele sesongen, der kjappfot, Diogo Jota (22), står for to av disse. Det er smått utrolig når man ser antallet kamper som er spilt. Wolves gikk som kjent til semifinale i FA-cupen og har gjort unna 38 kamper i Premier League. Vunnet 16 og spilt uavgjort i ni.

Fysioterapeutene gjør en viktig og riktig jobb, der det jobbes kontinuerlig med restitusjon, før og etter kamper. På treningsanlegget, Compton, er det lagt ned store ressurser for å ha det beste av det beste med basseng og isbadekar, for at spillerene skal unngå skader. Nuno har hele 19 personer som hjelper ham med å få laget best mulig forberedt til neste utfordring. 12 av disse jobber i avdelingen for medisinsk, sport, vitenskap & analyse, om en spiller fiser, én gang for mye, vil Nuno få vite om det.

De øvrige er trener-assistenter, en sekretær og en utstyrsansvarlig.

Fosun International er et digert kinesisk konsern, et investorimperium i verdensklasse, med mye penger, som er villig til å investere store summer i klubben. Via et årlig møte med fansen, tidligere i sesongen, fikk disse en lang rekke spørsmål, om hva som kan gjøre kampdagen enda litt bedre for fansen. Og om det var ønskelig å få barriere seating, svarte 97% ja, og allerede i sommer, vil store deler av Molineux Stadium bygge om seteseksjonene til trygge seterader, med alternative ståplasser, med barrierer mellom seteradene.

Wolves er den først klubben i Premier League som foretar denne endringen.

Ruben Neves med lissepasning til Diogo Jota

Dette er måten klubben har valgt å jobbe på. De tar fansen med på råd, der representanter fra styret, møter opp på pub, på utvalgte bortekamper for å spandere øl på de reisende supporterene, annonsert i sosiale medier som Twitter. Mer populært enn det blir det ikke i England. For første gang på svært lenge, ser det ut til at alle i Wolves – drar lasset sammen og i riktig retning.

Molineux Stadium, som ble målt av Sky Sports tidligere i sesongen som stadion med mest støy målt i decibel under kamp, og som har vært Wolves’ hjemmebane i 130 år i år vil få en ansiktsløftning. Nå skal “The Golden Palace” som fansen ynder å kalle hjemmebanen, bygges ut. Neste sommer begynner jobben, da skal det som i dag er et anlegg som tar 31500 tilskuere, bli til en moderne og effektiv arena med plass til 45.000 tilskuere. Det skal bygges for framtiden sier Fosun.

Vår toppscorer denne sesongen heter, Rául Jiménez (27), har 3,2 millioner følgere på Twitter og kommer fra Mexico. Han har gjort 17 mål totalt, 13 i ligaen, han har vært på lån fra Benfica og vil koste klubben drøyt £32 millioner, når kontrakten signeres i sommer. Noe som tilsvarer ca 343 millioner norske kroner. Den dyreste spilleren i klubbens historie. Sannsynligvis vil den rekorden ryke i løpet av overgangsvinduet. Det går virkelig unna i utviklingen som sagt.

Best i England?
Nye Molineux Foto: StadiumDB.com
Best i England?
Nye Molineux Foto StadiumDB.com

Nuno har en liten ønskeliste som han har levert til styret i klubben. Der er det sannsynligvis noen navn som vil sjokkere Wolves-fansen på ny. Spillere som vil forsterkere et bra lag, et lag som er svært sårbare for skader. Det må noen nye inn i forsvaret, kanskje en ny høyreving, mulig også en ny midtbanespiller.

Helder Costa, Adama Traore og Ivan Cavaleiro har fått mindre spilletid, etter at Nuno endret spillestil rett etter jul, fra 3-4-3 til 3-5-2, der Helder Costa måtte vike for gode, Leander Dendoncker (24), på midtbanen. Det endte med at Tottenham fikk juli på Wembley i siste kamp i 2018. Siden har det blitt værende fem på midten for Wolves. Belgieren er på lån fra Anderlecht, men blir permanent endel av Nunos tropp i sommer og vil koste £15 millioner.

Målvakten, den portugisiske legenden, Rui Patrício, med 79 landskamper, har hatt en godkjent sesong. Keeperen som valgte å la drakt nummer 1 ligge, da han kom til klubben, for å hedre den Leukemi-syke, Carl Ikeme, som var tvunget til å legge opp, valgte han derfor drakt nummer 11 i stedet. Han har holdt nullen i 7 kamper, men dette tallet må betydelig opp, skal Wolves sloss om de øverste plassene på Premier League-tabellen.

Best i England?
Ruben Neves Foto: Vargas12.com

Diogo Jota (22) har vært fantastisk, enda han startet sesongen litt rufsete, med ingen mål eller målgivende på de 13 første kampene, har han tatt enorme steg til å kunne bli en av Wolves’ beste spillere i årene som kommer. Driblefanten har gjort 9 mål og 5 målgivende, og er samtidig en glimrende makker til Rául Jiménez. En meget viktig spiller for Nuno.

Kapteinen, Conor Coady har spilt samtlige minutter, i samtlige kamper i liga og cup som sjef i forsvaret. Selvsagt må han hylles for å være en stor grunn til Nunos suksess. Willy Boly, med unntak av noen få kamper, har stått vend kapteinens side. Tredjemann i forsvarsrekka har også vært svært god i mange kamper, Ryan Bennett kom gratis fra Norwich før forrige sesong og har spilt 54 kamper på to sesonger.

Romain Saíss (29) har blitt brukt i forsvaret for Bennett, og som erstatter for Moutinho eller Ruben Neves på midten, men må nok slite for å få plass på laget. Han kan forsvinne i sommer, marokkaneren, som gjorde det bra for Marokko i VM sist sommer, da som midtstopper.

Vi vil også nevne vingbackene, som alltid er viktig i Nunos lag. Matt Doherty har spilt nesten alle kampene på høyresiden, og er blant de mest målfarlige midtbanespillerne i ligaen med sine 5 scoringer. Matt kom til Wolves i 2010, men har hatt sin beste sesong siden han signerte for skarve £75.000 fra Bohemians. Hans markedsverdi skal nå være €15 mill. Et bevis på hvilken positiv utvikling som er på gang i Wolves.

På venstresiden har Jonny Otto (25) herjet i de siste kampene av sesongen. Den spanske venstre kantspilleren har 221 kamper for Celta Vigo i La Liga i sitt belte, en meget god spiller som Wolves betalte £15 mill. for til Atletico Madrid, som hadde kjøpt spilleren før han gikk på lån til Wolves, hvor han umiddelbart viste seg fram. Jonny Otto har tre landskamper for Spania.

Ruben Neves (22) Nunos juvel, som reiste mang et øyenbryn, da den meriterte midtbanespilleren valgte Wolves framfor Liverpool, Manchester City eller andre storlag han var linket til. Ruben er kjent for sine spektakulære mål, alle 7 fra utenfor 16-meteren. Er selvskreven, sammen med Juventus’ Ronaldo, for Portugal. Derfor henger han her i stua i glass og ramme i et bilde på 1 x 1 meter. Ruben Neves er selve symbolet på nye Wolves og Fosuns revolusjon.

Portugiseren var den yngste kapteinen i Champions League-historien da han som 18-åring entret banen for Porto mot Maccabi Tel Aviv i 2015, 18 år og 221 dager gammel. Fire år senere er han viktig anker for Nuno og Wolves. Neves kostet £15,8 mill. da han signert i 2016, men har en markedsverdi på £50 mill. Mange tror stjernespilleren blir værende i Wolverhampton, han har nylig blitt tobarnsfar og trives meget godt i byen og som spiller for klubben.

Hva er det som ellers er så fantastisk med Wolves, tenker du kanskje?

Jo, så hyggelig at du spør. Ulvene, som de ofte blir kalt her hjemme, har vunnet mot de beste og tapt mot de svake. Nesten som Robin Hood. Wolves har tatt tre poeng, som jo betyr seier mot Tottenham, Arsenal, Chelsea, Liverpool og Manchester United i FA-cupen, samt også Manchester United igjen i ligaen. Det er det som har skjedd og det er jævlig fantastisk.

Wolves spilte nemlig på nivå tre i League One for fem år siden, det er det som har skjedd. Nå er Wolverhampton Wanderers nummer syv i England. Snart er vi best.

Takk for en eventyrlig sesong.

Bring on another fucking brilliant season!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
6 veier til bedre økonomi!

6 veier til bedre økonomi som lett kan føre til en bedre hverdag for deg og din familie. Du visste...

Lukk