En solid norsk krone mot Pund og Dollar gjør julegavehandelen til en behagelig syssel. For å være sikker på at du skal motta det du kjøper i god tid før jul, bestill allerede i dag. 

Det kan være mye penger å spare om du handler riktig. Ikke alle varer er billigst og best på utenlandske nettportaler. Du kan finne gode tilbud også i norske nettbutikker.

– Om du gjør litt undersøkelser og finner ut hva du skal kjøpe så er det smart å sammenligne priser, noe kan være billigst kjøpt i Euro et sted, og billigst i pund i en helt annen nettbutikk. Legger man litt flid ved å drive litt research så blir det penger til overs.

Vær obs på tollreglene!

Toll og merverdiavgift påløper på alle kjøp på nettet over 200 kroner som er tollbelagt.

Et eksempel: Artikler som cd’er, dvd’er, elektronisk utstyr og bøker er eksempler på tollfrie varer. Her må du ikke betale toll for kjøpet. Fordi varens verdi er inntil 450 kroner, holdes fraktutgifter utenfor når det beregnes mva. Derfor må du ikke betale mva når du handler en dvd til 199 kroner på nettet.

Husk at det ofte kommer til frakt på varer du handler på nettet.

Et annet eksempel: Cd’er er som tidligere nevnt tollfrie varer. Her skal du ikke betale toll. OM varens verdi overstiger 450 kroner, må du derimot betale merverdiavgift av kjøpet.

Her betaler du 25 % av 250 kroner(cd og frakt), og må ut med 62,50 kroner i mva.

Totalt koster cd’en deg 312,50 kroner.’

 

Det er en rekke varer du ikke kan importere til Norge uten spesiell tillatelse.
Eksempler på noen varer det er forbudt å importere: Tobakk, dyr, planter, våpen, næringsmidler og legemidler blant annet.

Tenk så enkelt å handle fra sofaen. Du slipper å stå i kø, finne parkeringsplass, skrape is fra bilvinduet, og du unngår masse impulskjøp i alle butikkene du kanskje finner noe fristende i.

I tillegg kommer alle andre Store nettbutikker som Apple, Samsung, og spesial butikker som selger absolutt alt. Komplett.no eksempelvis.

Det er i grunn opp til deg å handle det lommeboka tåler. Bare husk at ingen takker deg for at du svir av alt du har til rå flotte gaver og går blakk i halve januar.

Ikke bruk mer penger enn du har råd til. Kjøper du inn julegavene allerede nå så får du fordelt utgiftene på fler uker. Bruker du gode nettbutikker så får du gavene rett i postkassen uten å måtte tenke på travle handlesenter.

Uansett hva du gjør så kommer julaften i år også, hvorfor ikke være bedre forberedt enn noen gang?

Har du begynt med julegavekjøpene?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Andreas Nørstrud leid inn til Farmen for å provosere?

En person på Farmen har så sære og kontroversielle meninger at man lett kan mistenke Strix Televisjon, som produserer Norges...

Ordfører Rune Øygard (Ap) trekker seg etter griseprat på Skype

Ordføreren i Vågå, tiltalt for seksuell omgang med en mindreårig jente trekker seg om kort tid fra vervet som ordfører i...

Lukk