Billig mat til påske – da bør du handle her! Du kommer ikke fra det, uansett hvor du bor i landet, og det er langt til grensa i Sverige, så er det utvilsomt rimeligere å handle hos naboen i Øst.

Avgiftene på mat, og på sukker gjør at du sparer mye penger ved å Harry-handle. Mulig er det Harry å handle i Sverige, men også smart, så lenge det er svært mye penger å spare.

Priskrigen herjer her hjemme, billig Grandis, Kvikk Lunsj og Appelsiner skal lokke Ola og Kari Nordmann til KIWI, Rema 1000, Bunnpris og COOP Extra, mener kjedene. Svært mange nordmenn har skjønt det og dropper heller de norske kjedene.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at vi brukte 15,8 milliarder kroner på grensehandelen mellom desember 2016 og samme måned i fjor.

VG.no

Visste du at omsetningen for grensehandelen til Sverige, nærmer seg 16 milliarder kroner? Det er omsetning som åpenbart burde ha havnet i norske butikker, handlet av norske kunder. I stedet er svenske kjøpmenn og svenske kjeder som gjør seg styrtrike, fordi handlingslammede politikere ikke gjør jobben sin.

Avgiften på mat burde vært halvert i Norge.

Billig mat til påske - da bør du handle her!
Grensehandelen nærmer seg 16 milliarder kroner foto: Wikipedia.org

Billig mat til påske – da bør du handle her!

På Svinesund og langs hele den svensk/norske grensen, får man også norske varer, norsk ost, norsk kjøtt og norsk  som er både 20 og 30% billigere enn i norske forretninger. Du får til og med billigere Toro-produkter og ferskt norsk brød i Sverige. 

Legger du til alle de fantastiske produktene du får på Systembolaget i tillegg, begynner du å bli rimelig tett i pappen, om du ikke velger å Harry-handle minst ett par ganger før påske. Her er det tusenlapper å spare. Da spiller det liten rolle om Rema-Reitan senker prisen på Kvikk Lunsjen i jakten på flere norske kunder.

La oss ta et par eksempler til, for å få deg overbevist:

Eller hva sier du om 2 x 150 g fryst torskefilet til 19,90 på MaxiMat, Svinesund? Hushållsost (Norvegia) til 59,90 per kilo, eller 2 kg Kyllingfilet fra Kronfågel til 119 .- Smågodt til 39,90 per kilo og en halv kilo baconterninger til 24, 90? All brus og sjokolade er betydelig rimeligere, grunnet norske avgifter.

Nordmenn elsker rødvin, og betaler ofte 30% mer per flaske enn det svenskene må betale. På øl er det enda større forskjeller. Regner du med drivstoff og bompenger, står du deg svært godt allikevel.

Dropp Rema 1000 og KIWI, ta turen til Sverige hvor prisene er lavere og utvalget langt bedre. Grillstads gode spekemat er ca 50% lavere priset i Sverige, og det er til og med produsert i Sverige.

Meieriprodukter som smør, ost, melk og yoghurt er rimeligere i Sverige.

For at norske politikere skal våkne opp og ta grep, bør så mange som kan, ta turen til Søta Bror for å handle stort til påske. Og legger vi til prisforskjellene på snus og tobakk – vil vi virkelig se hvor mye man kan spare. Til tross for nær lik valutakurs mellom landene, er det altså verdt å ta turen.

Last ned appene til din butikk i Sverige, hvor det er raskeste vei for deg å få billigste handlevogn til påske. Så har du stålkontroll når de beste og rimeligste tilbudene kommer.

Glem Rema 1000 og KIWI!

Heia Sverige!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er det noe?

Er det noe? I de aller fleste forhold kan det oppstå diskusjon, krangling og dårlig stemning med jevne mellomrom. Noen...

Lukk