Billigst julemat! Priskrigen gagner alle nordmenn, sliter ut bonden og stressede kjøpmenn. Billigst julemat får du ved å kjøpe klokt. Se bort fra annonsene og snok deg rundt i kjedebutikkene.

Lest? Priskrigen for julen 2017 er i gang!

Bunnpris har per dags dato billigst sjokolade, Coop-Extra ligger litt over sine argeste konkurrenter, mens KIWI og Rema 1000 – sloss om små kroner for å være lavest på pris. Så vidt vi kan bedømme er KIWI fortsatt lavest på pris én uke før julaften.

Skal du derimot spare mye penger på julematen, bør du reise lengre enn til din lokale kjøpmann. Tyskland og Danmark har billigst kjøtt, Sverige har forøvrig alt du trenger. Nettopp derfor er det også kø fra morgen til kveld, utenfor Systembolaget og de fleste store handlesenter hos ‘søta bror’ før jul.

Norske politikere lukker øynene for grensehandelen som i 2018 vil bli enda større enn i år. Økt moms i Norge og lavere moms på en rekke varer i Sverige, kan bety tapte arbeidsplasser her hjemme.

Billigst julemat!

Billigst julemat!
Foto: Fighting Fifty

Mange har gått helt siden slutten av oktober og ventet på priskrig. Nå er den endelig i gang for alvor. Finner du de billigste produktene, er det penger å spare fra ordinære priser.

KIWI, Rema 1000 og COOP Extra kjempet side om side, siden julen 2016, der trønder-kjeden til slutt gikk seirende ut og ble kåret til Norges billigste matvare kjede i fjor. Siden har det meste gått på tverke for Rema 1000 og familien Reitan.

Lest? Slik blir du rik i 2018!

Æ-appen ble tidenes mageplask, tabben om å kaste ut lokale produsenter, til fordel for andre større konkurrenter i det såkalte bestevennstrategien – har kostet Reitan hegemoniet som Norge billigste kjede. KIWI er nå lavest på pris.

Heldigvis er konkurransen kjedene i mellom, tøffere og hardere enn noen gang. Dette gagner deg som forbruker, bøndene derimot får lite igjen for kjøttet de selger, men også kjedene selv må være med å ta endel av tapet. Å selge ribbe til 39,90, julepølse til 10,00 per snabb og julebrus til 6 kr per 1,5 ltr. må koste dyrt for noen.

Marginene på prisforskjellen på de respektive juleproduktene er små. Men å vinne priskrigen, betyr millioner av kroner i økt omsetning – derfor kaster nesten de hardeste konkurrentene, maten etter kundene, de siste dagene ført jul.

I følge avisen E24, er det størst prisforskjell på Edamerost, pepperkaker, risgrøt, marsipanpølser, svisker, julebrus og Waldorfsalat. Altså typiske julevarer. Som nevnt tidligere, blir aldri disse varene annonsert, derfor må man lete etter pris på hyllereolen.

Nordmenn bruker mer penger enn de fleste andre land vi kan sammenligne oss med. 40% mer enn svenskene og 20% mer enn danskene bruker kjøpe-kåte nordmenn. Totalt i desember, på gaver, mat, pynt og klær vil hver og én av oss bruke 8300 kroner i gjennomsnitt. Totalt, på årets siste måned, tilsvarer dette beløpet 52 milliarder kroner.

Ønsker du virkelig å spare penger, er det slett ikke på mat du skal være på vakt, men på eiendom, aksjer og riktig yrke.

Vargas

Pin It on Pinterest